VILIJAMS GOS ZA ESPRESO OBJAŠNJAVA TETOVAŽU ILUMINATA: Nikad nisam zažalio što sam došao u Partizan, jer tu igrate za nešto više! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Dragan Kadić

VEOMA ISKREN MOMAK

VILIJAMS GOS ZA ESPRESO OBJAŠNJAVA TETOVAŽU ILUMINATA: Nikad nisam zažalio što sam došao u Partizan, jer tu igrate za nešto više! (FOTO) (VIDEO)

Možda i najbolji pojedinac u jednoj od najlošijih polusezona Partizana u istoriji, bio je sagovornik Espresa i govorio o mnogim temama, ne samo sa košarkaškog terena, već i iz svog privatnog života

Objavljeno: 12:30h
Andrija Bulatović

Rođen je u mestu koje se zove Srećna Dolina, država Oregon, Sjedinjene Američke Države.

Upravo Najdžel Kol Vilijams Gos deluje kao da je došao iz srećne sredine.

Nasmejan, raspoložen za razgovor i samokritičan, rešio je da priča o nekim stvarima o kojima do sad nije imao prilike ili nije želeo.

Ipak, najefikasniji student Univerziteta Gonzaga, koji je bio proglašen za košarkaša sezone u svom timu, rešio je da se otvori i bolje upozna javnost sa svojim likom i delom.

Plejmejker visok 191 centimetar je prošle godine u finalu protiv Severne Karoline bio najefikasniji u ekipi Gonzage, ali je NCAA finale koledž košarke izgubljeno sa 71:65.

To ga, ipak, nije sputalo da nastavi istim ritmom sa radmom, pa se posle NBA Drafta našao u Partizanu, najtrofejnijem srpskom košarkaškom klubu.

Najdžel Vilijams Gos protiv ekipe Bilbaa u Evrokupu, foto: Beta

Promena trenera donela je novine na bolje, kao što smo videli u poslednjim utakmicama. Kakav je osećaj raditi sa Nenadom Čankom i koje je promene on doneo u tim, jer je evidentna drugačija atmosfera u timu?

Nenad Čanak na utakmici Partizana i Limoža, foto: Beta

- Svaki put kad je promena, pojavi se i nova energija. Iako je dosta promenio stvari za ovih nekoliko treninga, a mislim pre svega na odbranu, a onda i na napad. Ima odličan način objašnjavanja stvari. Sada zaista znamo šta želimo da ostvarimo u budućnosti. Stvarno se radujem nastavku ABA lige i cele sezone. Moramo da nastavimo da se razvijamo kao i do sada - istakao je Gos koji je u ovoj polusezoni prosečno beležio 16,5 poena po meču u prvom delu ABA lige, odnosno na 13 utakmica.

Šta nije funkcionisalo sa trenerom Nikolićem, odnosno šta je razlog lošim rezultatima poslednjih meseci?

- Ne znam... Nemam komentar na to - kratko je odgovorio Najdžel, poštujući sve ono što je Miroslav Nikolić u svom mandatu uradio za njega i tim.

Tvoj utisak o individualnim partijama u Partizanu? Kojim stvarima nisi zadovoljan i gde vidiš napredak i način da pomogneš timu?

- Uvek tražim način da se poboljšam i da pomognem timu. Zato i gledam snimke utakmica. Želim da se popravim u svakom smislu i dam određeni doprinos. I kad igraš dobro možeš kod sebe da vidiš još prostora, kao i kad si loš, naravno. Trudim se da budem najbolji "svestrani" igrač, koliko mogu, da pravim bolje odluke sa loptom, možda da budem agresivniji. Ovo je duga sezona, tražiću od sebe da budem sve bolji i bolji, kako mečevi budu prolazili. Veoma sam srećan sa stanjem svoje igre u ovom momentu - objasnio je Najdžel.

- Kako bi opisao 2017. godinu iz svog ugla i kako gledaš na prošlu?

- Uh... Bilo je mnogo uspona i padova, pogotovo u mojoj prvoj sezoni kao profesionalcu. Osetio sam te "gore" i "dole" momente u celoj jednoj sezoni kao pro. Život u novoj zemlji je doneo velike promene, pa onda i klub, pa promena trenera... Ali ovakav način igranja na ovom nivou mi je već u prvih nekoliko meseci doneo dosta iskustva. Saigrači i ja smo stvarno "zagrejani" za narednu godinu i nastavak sezone. Sada smo na četvrtom mestu u ABA ligi, a najbolje od svega toga je što znamo da možemo bolje - opisuje nekadašnji student i Gonzage, ali i Vašingtona, u periodu od 2013. do 2015. godine.

- Da li si ikad zažalio što si došao u Partizan?

Najdžel Vilijams Gos protiv Cedevite, foto: ABA liga

- Ne, ne... Nikad nisam zažalio zbog toga. Uvek verujem u to da mi Bog pomaže da nađem pravi put i način, odnosno mesto gde treba da budem. Ranije je bilo teško živeti sa tim da si daleko od kuće, u novoj zemlji. Ali opet kažem, iako je tako, za ovih par meseci osećam da sam izuzetno napredovao, pre svega kao osoba - naveo je plej crno-belih.

- Šta Partizan čini drugačijim u odnosu na druge timove za koje si nastupao?

- Sama istorija, kada se okrenem unazad... Kada vidim koliko znači navijačima, čitavu tu organizaciju. Kao tim, uvek se osećam kao da igramo za nešto više od same pobede. Da, istorija Partizana je nešto posebno - istakao je Gos koji je imao svoj najbolji nastup protiv Igokee, kada je konačan rezultat bio 117:104 za Partizan, a on doprineo sa 30 poena, osam asistencija i šutem iz igre 12/15 uz 2/2 za tri.

KOMPLETNA STATISTIKA U DOSADAŠNJEM TOKU SEZONE:

ABA liga - 31,2 minuta, 16,5 poena (51% šut za dva poena, 52,5 za tri, 93% sa linije penala, 4 skoka, 7,3 asistencija, 0,2 blokada i indeks od 21,5.

Evrokup - 30 minuta, 17 poena, 48,8% šut za dva, 50% za tri, 85% slobodna bacanja, 2,8 skoka, 1,6 ukradenih lopti, 1 blok i 20,1 indeks korisnosti.

- Kako se osećaš kada znaš da je poslednjih godina bila mnogo veća poseta na utakmicama Partizana, za, nažalost, razliku od današnjih mečeva?

- Prelepo je kada dođu, ma u kakvom broju to bilo, pogotovo kod kuće, kada imamo prednost domaćeg terena. Može da se oseti ta energija publike. Bilo bi sjajno kada bi napunili halu, ali, makar bio jedan navijač ili njih nekoliko hiljada, naš je posao da ulažemo isti napor i da igramo sa istom željom. Očigledno, bilo bi lepše videti ih u većem broju, jer bi to za protivnika bilo još teže mesto - rekao je Najdžel.

- Koji je tvoj lični cilj, a koji sa Partizanom ove sezone?

- Definitivno da izborimo plej-of u ABA ligi. Jer, kada uđeš tamo, sve je moguće. Naravno, titula ne dolazi odmah, ali je plej-of nešto što ti daje energiju da pokažeš šta umeš. U finalu moraš da budeš šampion više puta, da više puta pokažeš da si bolji, i to je pravedno, odnosno čar svega, istinski bolji tim će osvojiti pehar. Kada je jedna utakmica, to je loše jer ne definiše pravog šampiona - naveo je Vilijams-Gos koji ima 7,3 asistencija po meču, a uz to, procenti šuta za dva i tri poena su iznad 50%.

- Primetili smo interesantnu tetovažu na tvojoj nozi, znak Iluminata. Zbog čega si se odlučio na nju i koja je tajna?

foto: KK Partizan

- To je egipatska piramida sa okom u sredini, ali je zaista za moje roditelje i mene. U tim piramidama su kraljevi i kraljice (mama i tata)... A ispod njih piše "Moć trojstva", što definiše mene i moje roditelje. Mi smo zaista jak tim kad smo zajedno, uvek se podržavamo maksimalno, tako da, tetovaža je samo znak i podstrek da ojača našu porodičnu vezu, ništa više. Znam da je to znak 'Iluminata', ali nemam nikakve veze sa tim, niti verujem u njih - uz osmeh je objasnio Vilijams-Gos značenje svoje tetovaže na listu.

- Ko je Najdžel Vilijams-Gos privatno? Šta voli da radi u slobodno vreme?

- Obožavam modu, to je moja druga ljubav. Moji prijatelji su takođe u tome. Kada se ne bavim time ili pričam o tome, obično sam u kući. Ja sam "kućni tip", volim da se družim sa porodicom i prijateljima - istakao je Najdžel.

- Koja je tvoja želja u 2018. godini, i koji je najveći san u karijeri?

- Moja najveća želja u 2018. godini... Hm, iskreno uvek se molim za svoju sigurnost, da izbegnem povrede, da moja porodica i ja ostanemo zdravi. A što se tiče sna u karijeri, da budem u NBA ligi. Nastavljam svakodnevno da radim na tome, da se nađem u društvu najboljih. Lebron Džejms mi je omiljeni igrač, a voleo bih da zaigram za Jutu - rekao je Najdžel kog su "Džezersi" izabrali na draftu kao 55. pika 2017. godine.

- Da li pratiš srpske igrače u NBA ligi?

foto: Rich Pedroncelli

- Jokić igra sjajno ove sezone, pogotovo prošle. Teodosić je imao malu povredu, ali će biti spreman brzo i vratiti se na staro, neće imati problem sa prilagođavanjem. Bogdan takođe igra odlično u Sakramentu. Drago mi je da vidim Srbe da napreduju u NBA ligi - rekao je Vilijams-Gos koji ima dvogodišnji ugovor sa Partizanom.

BONUS VIDEO: Grobari ćutali celu utakmicu, pa zapevali OVO


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.