BEZ SRBA NA NBA PARKETIMA: Dario Šarić odigrao strašnu utakmicu, za dlaku mu izbegao tripl-dabl, vratio se Ajzea Tomas! (VIDEO)
Foto: Fonetap

Bilo je i dramatično

BEZ SRBA NA NBA PARKETIMA: Dario Šarić odigrao strašnu utakmicu, za dlaku mu izbegao tripl-dabl, vratio se Ajzea Tomas! (VIDEO)

Hrvatski reprezentativac na pragu da ostvari dvocifren učinak u tri najvažnije statističke kolone

Objavljeno: 12:53h

Mnogo, mnogo uzbuđenja je bilo na terenima u NBA u noći između četvrtka i petka.

Svakako najvažnija vest je da je Ajzea Tomas spreman ponovo da se nađe na parketu i da je prvi put obukao opremu svog novog tima Klivlenda, posle sedmomesečne pauze zbog povrede, zbog koje je čak i njegova karijera bila pod znakom pitanja.

On je sedeo na klupi i odatle posmatrao tesnu pobedu Kavsa nad Čikagom 115:112, uz fenomenalne partije svojih novih saigrača, Lebrona Džejmsa i Kevina Lava.

"Kralj" je predvodio do 12. uzastopne pobede kod kuće Kavalirse sa 34 poena i 9 asistencija, dok je Lav ubacio 27. Kod poraženih Bulsa najbolji je bio Markanen sa 25 poena, a 18 je dao Valentajn.

Sjajan meč viđen je i u Filadelfiji, gde je Toronto uspeo da nadoknadi 22 poena deficita i slavi protiv domaćina 114:109.

Najzaslužniji za to jeste svakako Demar Derozan koji je u prvoj četvrtini šutirao trojke 4/4, a meč je završio sa 45 poena.

Seventisiksersi su sami krivi za poraz iako su igrali sjajno i imali čak šest dvocifrenih igrača. Vredi istaći odličnu partiju Darija Šarića koji je ubacio 18 poena, uhvatio 10 lopti u skoku i falila mu je asistencija za tripl-dabl.

Uz njega odlični su bili Simons sa 20, Kovington 19, Holms 15...

Finiks je slavio protiv Memfisa u dramatičnoj završnici 97:95, a odlučujuću trojku je postigao Troj Denijels, bivši igrač Grizlisa koji je to učinio baš ispred klupe nekadašnjeg tima i odmah kada je izbacio loptu znao je da će ući i okrenuo se ka nekadašnjim saigračima i trenerima.

Njemu je to bio 14 poen na meču, a najbolji je bio Voren sa 27 poena. U redovima poražene ekipe 23 poena Tajrika Evansa.

NBA, rezultati:

Klivlend - Čikago 115:112

Filadelfija - Toronto 109:114

Njujork - Boston 102:93

Finiks - Memfis 97:95

San Antonio - Juta 89:100

BONUS VIDEO: Podrška za igrače: Delije grmele posle poraza Zvezde od Panatinaikosa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.