Lokomotiva prerasla Evrokup, Lijetuvos pregazio Albu! Uniks razbio Cedevitu, blistao nekadašnji ljubimac Grobara! (FOTO)
Foto: Saša Pavlić Koky

EVROKUP, 9. KOLO

Lokomotiva prerasla Evrokup, Lijetuvos pregazio Albu! Uniks razbio Cedevitu, blistao nekadašnji ljubimac Grobara! (FOTO)

Kod gostiju Karlo Žganec je ubaco 14, Džanan Musa 13, Vil Čeri 12 poena

Objavljeno:

Uniks je u okviru devetog kola Evrokupa savladao Cedevitu na svom terenu rezultatom 78:61

Hrvati su veoma loše ušli u meč, uspeli su da postignu samo devet poena u prvoj deonici posle deset minuta igre bili na minus 13, ali su se u drugoj četvrtini digli i spustili se na samo četiri poena zaostatka. Treći period je protkeao u egalu, Uniks ga je dobio sa pola koša, ali je u poslednjih deset minuta ponovio nadmoć iz prvih deset i na kraju slavio.

Stefon Lazme je bio najzapaženiji na utakmici sa 18 poena i 9 skokova, pratili su ga Kino Kolom sa 16, Vladislav Truškin sa 12 i Džamar Smit sa 11 poena. Anton Ponkrašov je odlično razigravao ekipu i podelio 9 asistencja. U Cedeviti trojica dvocifrenih, Karlo Žganec je ubaco 14, Džanan Musa 13, Vil Čeri 12 poena.

foto: Beta

U grupi C u kojoj se nalazi i Partizan, Bilbao je na svom terenu poražen od Lokomotive rezultatom 91:69. Lokomotiva je tako pokazala da bi mogla ravnopravno da se nosi i u Evroligi s obzirom da nemaju nijedan poraz u ovoj sezoni Evrokupa.

Dejan Todorović je za ekipu Bilbaa postigao čak 21 poen i bio najefikasniji u svom timu, dok je za goste iz Kubana Bab ubacio takođe 21 poen.

Ruski tim je odavno obezbedio plasman u narednu rundu, dok je Bilbao završio takmičenje.

foto: AP

Lijetuvos Ritas je takođe u C grupi bio bolji od berlinske Albe rezultatom 94:73 i tako popravio skor na 5 pobeda i četiri poraza koliko ima i tim iz Nemačke.

Peterson je bio najefikasniji sa 21 poen za ekipu iz Litvanije, dok je Radosavljević ubacio 14 za poraženu Albu. Stefan Peno je ubacio 2 poena za goste.

Grupa A UNIKS - Cedevita 78:61 Darušafaka - Torino 75:77 Levaloa - Andora 95:87

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa B

Lijetkabelis - Galatasaraj 77:84

Bajern - Budućnost 85:82 Hapoel Jerusalim - Ređo Emilija 66:79

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa C Lijetuvos Ritas- Alba 94:73 Bilbao - Lokomotiva Kubanj 69:91

Partizan - Limož 98:101

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa D

Zenit - Ratofarm 90:78 Asvel - Tofaš 84:74

Trento - Gran Kanarija 79:76

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.