NEDOVIĆ UPROPASTIO BARSELONU! Olimpijakos trijumfalno protiv CSKA, Olimpija dobila Baskoniju, Šved popio Efes na eks! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

EVROLIGA, 13. KOLO

NEDOVIĆ UPROPASTIO BARSELONU! Olimpijakos trijumfalno protiv CSKA, Olimpija dobila Baskoniju, Šved popio Efes na eks! (FOTO)

Ataman je preuzeo ekipu pre dva dana, a najefikasniji na njegovom evroligaškom debiju na klupi Efesa bili su Erik Mekalum sa 20 poena i Krunoslav Simon sa 16...

Objavljeno:

Košarkaši Himkija ubedljivo su savladali Efes rezultatom 86:68 u 13. kolu Evrolige.

Turski sastav gostovao je u Podmoskovlju, gde je Aleksej Šved održao napadački čas i sa 26 poena predvodio ruski tim do mirne i ubedljive pobede.

Košarkaš Panatinaikosa spreman na sve: Dolazimo u neprijateljsko okruženje, vrlo teška atmosfera u Beogradu! (FOTO)

Vladimir Štimac postigao je sedam poena uz osam skokova za 15 minuta na parketu u dresu gostiju, a plejmejker domaćih Stefan Marković postigao je dva važna poena, uz pet asistencija za 24 minuta u igri.

Himki se trijumfom izjednačio sa Žalgirisom na deobi pete pozicije, jer oba tima sada imaju skor 8-5. Sa druge strane, Efes će i sledeći meč dočekati kao "fenjeraš", sa tri pobede u 13 kola i pet poraza u poslednjih šest mečeva.

foto: EPA / Tolga Bozoglu

Ataman je preuzeo ekipu pre dva dana, a najefikasniji na njegovom evroligaškom debiju na klupi Efesa bili su Erik Mekalum sa 20 poena i Krunoslav Simon sa 16.

foto: EPA

Olimpijakos je savladao na domaćem terenu ekipu CSKA rezultatom 88:86 u derbiju kola.

U neizvesnom meču najbolje se pokazao Mekklin koji je ubacio 25 poena, a pratili su ga Spanulis sa 16 i Papanikolau sa 15, dok je kod gostiju najraspoloženiji bio Rodrigez ubacivši 23 poena, a Nando De Kolo se zaustavio na 18.

Sada oba tima imaju skor 10-3, ali zbog boljeg međusobnog duela Olimpijakos ide na čelo tabele umesto "Armejaca".

Olimpija je napokon došla do pobede! U Milanu savladana je ekipa Baskonije rezultatom 90:85.

Kurtis Džerels i Gaudlok su postigli po 15 poena, dok je za Baskoniju najraspoloženiji bio Šengelija i ubacio 19 koševa.

Ovo je četvrta pobeda italijanskog tima, dok su Španci pretrpeli i sedmi poraz.

U poslednjem meču 13. kola Unikaha je kao gost savladala Barselonu rezultatom 93:80 i tako došla do pete pobede dok je Barsa i deveti put poražena.

Ertel je kod domaćina bio najefikansiji upisavši 19 poena, a srpski reprezentativac Nemanja Nedović prosto je uništio katalonski tim i ubacio čak 26 poena. Milosavljević je postigao samo jedno slobodno bacanje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Evroliga, 13. kolo:

Utorak:

Fenerbahče - Zvezda 82:56

Žalgiris - Bamberg 88:84

Panatinaikos - Makabi 89:76

Real - Valensija 91:72

Sreda:

Himki - Efes 86:68

Olimpijakos - CSKA 88:86

Armani - Baskonija 90:85

Barselona - Unikaha 80:93

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.