ČEVRT VEKA U SVAĐI: Pomirili se Medžik i Ajzea Tomas, plakali kao kiša, a ovo je pravi razlog zašto nisu pričali 25 godina! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter/@NBATV

nekad najbolji prijatelji

ČEVRT VEKA U SVAĐI: Pomirili se Medžik i Ajzea Tomas, plakali kao kiša, a ovo je pravi razlog zašto nisu pričali 25 godina! (FOTO) (VIDEO)

Dve NBA legende su imale sjajan odnos sve do početka 90-tih godina, a onda je prijateljstvo puklo

Objavljeno: 11:54h

I legende plaču, zato i jesu legende. Zato što su sposobne da priznaju svoje greške, da se izvine zbog njih i da ne sputavaju svoje emocije.

Upravo su nas u to uverila dvojica košarkaša koji važe za jedne od najboljih u istoriji ove igre, dva člana NBA Kuće slavnih u Springfildu, Medžik Džonson i Ajzea Tomas.

Njih dvojica su prvi put posle 25 godina seli jedan naspram drugog, pričali i konačno je došlo do njihovog istorijskog pomirenja, a sve to pred kamerama NBA televizije.

foto: Printscreen/Twitter/@NBATV

E sada za one koji ne znaju, istorija njihovog odnosa je bila turbulentna i duga, a čak 25 godina nisu pričali jedan s drugim i bili su u svađi.

Nekada su bili jedni od najboljih prijatelja kada su tokom 80-tih godina žarili i palili NBA terenima noseći dresove svojih klubova kao njihove prve zvezde.

Čak ni rivalstvo koje se stvorilo između njihovih franšiza kada su Lejkersi i Pistonsi igrali tri uzastopna finala (1988. su slavile "jezerdžije", a naredne dve titule su osvojili "klipovi"), nije moglo da ugrozi njihovo prijateljstvo, o čemu je svedočilo i to što su se maltene pre svakog međusobnog duela bratski ljubili na centru terena.

Ali onda se sve promenilo na okupljanju onog prvog i za mnoge jedinog pravog "Drim tima" za Olimpijske igre u Barseloni 1992. godine, tačnije na određivanju sastava ekipe.

Ajzea Tomas je bio izostavljen iako je po svim svojim igračkim kvalitetima imao mesto među tih 12 igrača, a jedan od razloga za to jeste što je Medžik Džonson bio protiv toga, maltene zahtevao da njegov bivši prijatelj ne bude u ekipi i ta njegova želja je bila uslišena.

foto: Profimedia

Za mnoge je šok otkud sad odjednom da drug traži da njegovog druga izbace iz ekipe?! E, pa istina je bila konačno otkrivena u Medžikovoj knjizi "Kad je igra bila naša".

Razlog za takvo njegovo ponašanje prema dotadašnjem prijatelju jeste što su, nakon što je javno priznao 1991. godine da je zaražen virusom HIV-a, počele da kolaju glasine da je homoseksualac i biseksualac, a Džonson je optužio upravo Ajzeu Tomasa da je prvi pokrenuo te tračeve, odnosno da ih je širio.

On nije bio spreman da mu to oprosti, iako nikada nije dokazano, niti je Ajzea priznao da on stoji iza tih glasina, pa je zato bio protiv toga da se ovaj nađe u "Drim timu" i to je bio trenutak kada je prijateljstvo potpuno puklo.

Usledilo je 25 godina tokom kojih nisu jedan s drugim reč prozborili, ali su se onda poverili prijateljima da bi i jedan i drugi želeli da se pomire, tačnije više je za to bio Medžik jer je verovatno posle toliko godina shvatio da je pogrešio.

foto: Printscreen/Twitter/@NBATV

I na kraju su to odlučili da urade pred kamerama, a Džonson mu se javno izvinio, dok je Ajzea sve vreme bio u suzama, dok se nisu zagrlili i počeli i jedan i drugi da plaču.

- Nije bilo pitanje da li želim ovo da uradim kada su me pozvali. Samo da sedim preko puta tebe i prisećam se trenutaka uživanja, napornog rada, sanjarenja kada smo imali po 20, 21 godinu. Ti si moj brat, dozvoli mi da ti se izvinim, ako sam te povredio, zato što nismo bili zajedno ovo vreme. Ali Bog nas je spojio - rekao je Medžik, a Tomasu su se napunile oči suzama.

Usledio je dugi zagrljaj nabijen emocijama koje su čuvali u sebi 25 godina.

BONUS VIDEO: Đoko Šalić posle poraza u Pioniru

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.