PAO upozorio Zvezdu da je jak i bez Kalatesa! Žalgiris kida sve, a tome doprinosi i Micić! Real bez Dončića bolji u španskom derbiju! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA/Georgia Panagopoulou

Evroliga, 13. kolo

PAO upozorio Zvezdu da je jak i bez Kalatesa! Žalgiris kida sve, a tome doprinosi i Micić! Real bez Dončića bolji u španskom derbiju! (FOTO) (VIDEO)

Ukupno četiri utakmice Evrolige odigrane su u četvrtak uveče i u svima su pobedili domaćini

Objavljeno:

Panatinaikos dolazi u goste Crvenoj zvezdi na krilima pobede nad Makabijem 89:76, iako je igrao bez najboljeg igrača Nika Kalatesa, bez koga će biti i u Beogradu.

ŠAMPION EVROPE JE PREVIŠE JAK! Ubedljiv poraz Zvezde u Istanbulu! (FOTO) (VIDEO)

Umesto njega ulogu lidera je preuzeo Džejms Gist koji je sa 15 poena bio najbolji u trijumfu, ali je čitava ekipa "zelenih" odigrala dobro i timski, o čemu svedoči da su dvocifreni još bili Rivers sa 15, Singlton i Papas po 14 i Lekavičijus sa 13.

foto: EPA/Georgia Panagopoulou

Kod poraženih gostiju iz Tel Aviva 14 poena je dao Noris Kol, 13 Pjer Džekson, a Aleks Tajus 12.

U španskom derbiju kola, Real Madrid je, uprkos tome što je u 15. minut ostao bez isključenog Luke Dončića, pobedio Valensiju 91:72, a izostanak najboljeg igrača u takmičenju nadoknadila je timska igra.

foto: EPA/JUANJO MARTIN

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Kampaco sa 14 poena, a po 12 koševa je dalo čak još četiri igrača (Tompkins, Tavares, Kerol i Rejes).

U ekipi Valensije bolji od ostalih bili su Dubljević sa 18, Grin sa 13 i San Emeterio 11.

U prvom meču večeri Žalgiris je pokazao da je ove sezone izuzetno ozbiljna ekipa koja konkuriše za plasman u četvrtfinale. Treću uzastopnu pobedu u takmičenju litvanski šampion je zabeležio protiv Bamberga 88:84.

Žalgiris je do pobede predvodio Arturas Milaknis sa 20 poena, a Paulius Jankunas dodao je 17. Srpski plejmejker Vasilije Micić je za 25 minuta na parketu postigao pet poena, uz isto toliko asistencija i dva skoka. U ekipi Bamberga istakao se Dorel Rajt sa 22 poena, a Denijel Heket postigao je 17.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO: Aleksandar Aranitović nakon meča sa Limožom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.