NIKO VIŠE NIKADA NEĆE NOSITI 8 i 24: Kobi Brajant je zvanično postao najveća legenda Lejkersa! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

Bio je nešto najbliže Džordanu

NIKO VIŠE NIKADA NEĆE NOSITI 8 i 24: Kobi Brajant je zvanično postao najveća legenda Lejkersa! (FOTO) (VIDEO)

Ne moramo da vam govorimo čiji dres je podignut, dovoljno je samo da kažemo koliki je majstor i velikan "magične igre pod obručima" bio, čim su mu čak dva broja podignuti u svodove dvorane

Objavljeno: 09:24h

U noći između ponedeljka i utorka, u "Stejpls centru" u Los Anđelesu, bio je istorijski događaj.

Lejkersi su povukli čak dva broja iz upotrebe i podigli ih na svodove dvorane, gde već stoje imena nekih od najvećih košarkaša svih vremena.

Ne moramo da vam govorimo čiji dres je podignut, dovoljno je samo da kažemo koliki je majstor i velikan "magične igre pod obručima" bio, čim su mu čak dva broja podignuti u svodove dvorane.

Niko više neće nositi "osmicu" i "dvadesetčetvorku" među "jezerdžijama", jer su obe povučene u čast velikog, velikog Kobija Brajanta.

Na poluvremenu utakmice protiv aktuelnih šampiona, Golden Stejta, dogodila se svečanost u znak zahvalnosti za sve što je uradio čoveku za koga sa sigurnošću možemo tvrditi da je najbolji igrač koji je ikada igrao za Lejkerse, a verovatno i prvi koji je uz rame neponovljivom Majklu Džordanu.

foto: AP

Tokom ceremonije kojoj su prisustvovali, pored njegove porodice i njegov partner sa kojim je osvojio tri NBA šampionska prstena, Šakil O'Nil, zatim veliki rival Alen Ajverson, a ljubavna pisma u ime kluba su mu pročitali legendarni Medžik Džonson i Dženi Bas.

foto: AP

- Teško je izabrati broj. Osmica ima nešto što 24 neće nikad – moć rasta kose! Broj 24 je mnogo više vezan za izazove. U tom periodu sam se suočio sa velikim naporima. Bilo je teško igrati dan za danom. Povrede, slomljena kost, prst, serija sa Seltiksima. Ako već moram, izabrao bih 24 - rekao je Kobi, potom poručio svima "volim vas" i onda baš kao onog čuvenog finala kada je ubacio 60 poena rekao "Mamba out".

foto: AP

Brajant je svih svojih 20 godina profesionalne karijere proveo u Lejkersima sa kojima je osvojio 5 titula šampiona, treći je na večnoj listi najboljih košgetera sa ukupno 33.643 ubačena koša, dva puta je bio MVP velikog finala, jednom MVP sezone, 17 puta je učestvovao na Ol staru i 4 puta bio MVP istog, dva puta pobednik takmičenja u zakucavanju, 11 puta član najboljeg tima lige, najbolji strelac u istoriji Lejkersa, uspeo je da ubaci na jednom meču čak 81 poen što ga stavlja na drugo mesto iza Vilta Čemberlena i tokom karijere je prosečno postizao 25 poena, beležio 5,2 skoka i 4,7 asistencija.

Brojni bivši saigrači i rivali su mu takođe putem društvenih mreža poručili da će ga uvek pamtiti kao jednog od najboljih ikada.

BONUS VIDEO: Delije "zapalile" sever, a na južnoj tribini besni rat

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.