Zadar odigrao za Zvezdu, Budućnost poražena posle devet trijumfa, Igokea se izjednačila sa Olimpijom! (FOTO)
Foto: Beta

ABA liga, 12. kolo

Zadar odigrao za Zvezdu, Budućnost poražena posle devet trijumfa, Igokea se izjednačila sa Olimpijom! (FOTO)

Devet uzastopnih pobeda je imala podgorička ekipa, ali je onda naletela na nagaznu minu

Objavljeno:

Košarkaši Zadra pobedili su večeras na svom terenu lidera ABA lige sa 78:69 (17:15, 19:11, 18:25, 24:18), u prvoj utakmici 12. kola ABA lige.

Zadrani su pred svojim navijačima priredili veliko iznenađenje i uspeli da prekinu seriju Budućnosti od devet uzastopnih pobeda.

Domaćin je dobrom igrom u prvom poluvremenu, posebno u drugoj deonici, došao do dvocifrene prednosti, odnosno 13 poena viška - 34:21. Budućnost je uz dosta muke ipak u trećoj deonici uspela da dođe do preokreta i povede sa 49:43. Delovalo je u tim trenucima da će ekipa Aleksandra Džikića prelomiti utakmicu u svoju korist, ali je Zadar uspeo da preokrene i na kraju dođe do lake pobede.

foto: Beta

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džošua Bostik sa 20 poena, dok je jedan manje ubacio Domagoj Vuković.

U ekipi Budućnosti istakao se Kajl Gibson sa 21 poenom, a Nemanja Gordić ubacio je 11. Budućnost je prva sa 10 pobeda i dva poraza, kao i utakmicom više od Crvene zvezde koja iz 11 mečeva ima devet trijumfa, dok je Zadar četvrti sa skorom 6/6.

Ekipa Igokee je u drugom meču dana stigla do 5. pobede u ABA ligi ove sezone, zaustavili su Olimpiju i izjednačili se sa njom na tabeli, a sve su postigli rezultatom 86:78.

Ubedljivo najbolji na terenu je bio Nikola Jevtović sa 25 postignutih poena, imao je neverovatan šut za dva poena, 11/12, a dodao je i 5 skokova. Šibalić sa 18 i Li sa 17 poena su se istakli u Igokei, ali od ostalih niko nije postigao preko 6 poena.

ABA liga, 12. kolo:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Zadar - Budućnost 78:69 Igokea - Olimpija 86:78 subota 19.00 Partizan - MZT Skoplje nedelja 17.00 FMP Železnik - Cedevita 19.00 Mornar - Crvena zvezda ponedeljak 18.00 Cibona - Mega

BONUS VIDEO: Mičel Donald o ambicijama u Zvezdi, transferu...

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.