KONAČNO, BOBINATOR! Publika u Detroitu poludela, svi se pitaju ZAŠTO GA TRENER SVAKO VEČE NE PUŠTA DA IGRA! (VIDEO)
Foto: Fonetap

nba liga

KONAČNO, BOBINATOR! Publika u Detroitu poludela, svi se pitaju ZAŠTO GA TRENER SVAKO VEČE NE PUŠTA DA IGRA! (VIDEO)

Da li je ovo znak da se srpski reprezentativac vraća u rotaciju Pistonsa?

Objavljeno: 07:55h

Kako su kola Detroita krenula da idu nizbrdo u NBA ligi, tako je trener Sten Van Gandi počeo da uvodi Bobana Marjanovića u igru. Sinoć, na utakmici protiv Golden Stejta, Bobi je pružio najbolju partiju u ovoj sezoni i potvrdio pravilo da će na svakoj utakmici davati približno onoliko poena koliko mu se da minuta.

Detroit je na kraju izgubio utakmicu kod kuće od šampiona Golden Stejta 102:98 (Ratnici imaju sve 4 pobede na ovoj seriji gostovanja), a naš Boban je bio dominantan u napadu: za 14 minuta postigao je 10 poena (šutirao je 8 puta, pogodio 5 šuteva), uz 4 skoka i 1 asistenciju.

Treba napomenuti da je startni centar Detroita Andre Dramond za 34 minuta na parketu postigao 8 poena (šut 2-9), kao i da je Detroit imao učinak +9 dok je Bobi bio na terenu.

Najefikasniji kod Detroita bio je Ejveri Bredli sa 25 poena, a Voriorse bez povređenog Karija predvodio je Kevin Durent sa 36 poena, 10 skokova i 7 asistencija.

Evo i Bobanove partije:

Sakramento Kingsi Bogdana Bogdanovića napravili su još jedno veliko iznenađenje, savladavši Nju Orleans, u gostima, posle produžetaka, sa 116:109.

Kraljeve je do pobede vodio Zak Rendolf, koji je odigrao kao u mladosti: 35 poena i 13 skokova. Demarkus Kazins je još jednom odigrao odlično protiv bivšeg tima, postigao je 38 poena i imao 11 skokova, ali i 8 izgubljenih lopti.

Naš Bogdan je utakmicu završio sa "samo" 8 poena, ali ovo ne odslikava njegov doprinos pobedi tima: Bogi je odigrao baš timski, i svuda ga je bilo na terenu, najviše onda kad je trebalo da se preuzme odgovornost kad se lomio rezultat.

Na kraju je za 25 minuta ubacio tih 8 poena (šut 4-9, 0-1 za tri poena), ali je zato ukrao čak 4 lopte, asistirao 2 puta, imao po 1 skok i blokadu (blokada nad Demarkusom Kazinsom).

Evo i Bogdanove partije:

Denver Nikole Jokića, koji će još možda jednu ili dve utakmice da igra bez povređenog Nikole Jokića, sinoć je u Orlandu pokazao da je ipak tim, i bez Jokića i bez Milsapa, i pobedio je domaćine sa 103:89.

Nagetse su do pobede vodili Kenet Farid sa 20 poena i 10 skokova, Vil Barton sa 19 i Emanuel Mudiaj sa 18 poena.

Kod Orlanda najbolji je bio Crnogorac Nikola Vučević sa 21 poenom i 17 skokova.

U tim Čikago Bulsa posle frakture lica zadobijene u tuči sa saigračem Bobijem Portisom vratio se Nikola Mirotić, a Bikovi su pobedili Šarlot, posle produžetaka, sa 119:111.

Najbolji kod Bulsa bio je Finac Lauri Markanen sa 24 poena i 12 skokova, a Kris Dan je postigao 20 poena i 12 asistencija. "Fajteri" Bobi Portis i Nikola Mirotić postigli su 9, odnosno 6 poena.

Kod Šarlota Dvajt Hauard je bio ubedljivo najbolji sa 25 poena, 20 skokova i 6 blokada.

Viktor Oladipo je sa 33 poena, 8 skokova i 5 asistencija bio nerešiva enigma za Klivlend, i okončao je niz od 13 pobeda zaredom Lebrona Džejmsa i drugara - Indijana je dobila Kavse sa 106:102.

Lebron Džems sa 29 poena, 10 skokova i 8 asistencija i Kevin Lav sa 20 poena, 7 skokova i 3 asistencije bili su na visini zadatka u najboljem timu istoka, ali ostali ih nisu pratili.

Memfis je ponovo izgubio kod kuće, ovog puta od Toronta - 116:107.

Damar DeRozan je bio najbolji kod Reptorsa sa 26 poena (šutirao je bacanja 14-14), Ibaka je ubacio 21 poen, a Lauri 16.

Kod indisponiranih Grizlija borili su se Evans (27 poena) i Gasol (20), ali atmosfera u ovom timu je očajna, a takvi su im i rezultati.

Kris Midlton sa 31 poenom, Janis Adetokumbo sa 27 i Erik Bledso sa 24 poena doneli su pobedu Milvokiju nad Dalasom - 109:102.

Kod Mevriksa nešto je pokušavao da uradi Vesli Metjuz sa 29 poena, ali tim sa ostarelim Dirkom Novickim nije u stanju da se nosi sa jačim ekipama u NBA ligi.

Ovo su najbolji potezi sa utakmice:

A ovo je zakucavanje Janisa Adetokumba o kojem svi pričaju:

I o ovome:

Najuzbudljivija i najbolja utakmica večeri viđena je u San Antoniju, gde je Boston pokušao da dođe do pobede.

Kao i mnogi NBA timovi u proteklih 30 godina, i oni su otkrili da to nije nimalo lako.

Egzekutor Bostona bio je, kao nekad, Manu Đinobili, koji je 5 sekundi pre kraja utakmice ubacio pobedonosnu trojku - 105:102 za Sparse.

Kajri Irving je pokušao da izjednači, na drugoj strani, kad je uz zvuk sirene šutirao za tri poena, ali lopta je, nekakvim čudom, izašla iz obruča pošto ga je "overila" iznutra.

Kajri je bio i najefikasniji igrač utakmice, sa 36 poena, a za pobedu San Antonija, pored Đinobilija, najzaslužniji je Lamarkus Oldridž sa 27 poena i 10 skokova.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.