NOĆ KARIJERE BREDLIJA BILA: Pogasio je sva svetla u Portlandu, povredio se Nurkić! A Vestbruk? Zar ima poente da vam pričamo?! (VIDEO)
Foto: AP

Dugo su ga čekali

NOĆ KARIJERE BREDLIJA BILA: Pogasio je sva svetla u Portlandu, povredio se Nurkić! A Vestbruk? Zar ima poente da vam pričamo?! (VIDEO)

Osim što je postavio rekord karijere po broju postignutih poena, kao i rekord karijere po broju pogođenih šuteva iz igre (21), Bil je postao i protivnički igrač koji je ubacio najviše koševa Trejlblejzersima u Portlandu ikada

Objavljeno: 08:56h

Čekali su Vizardsi na Bredlija Bila da ih pokrene i konačno je to uradio, i to u trenutku nakon drugog najtežeg poraza u istoriji franšize kada su od Majamija izgubili 47 razlike.

Sada je prva zvezda Vašingtona odigrala najbolju utakmicu karijere u Portlandu i sa 51 poenom predvodila "čarobnjake" do pobede nad domaćinom 106:92.

Osim što je postavio rekord karijere po broju postignutih poena, kao i rekord karijere po broju pogođenih šuteva iz igre (21), Bil je postao i protivnički igrač koji je ubacio najviše koševa Trejlblejzersima u Portlandu ikada.

Nisu blistali ostali igrači kluba iz prestonice uz njega, pa su tako još dvocifreni bili Ubre sa 14 i Skot sa 10, ali su imali malo i sreće da se u poslednjoj četvrtini domaćoj ekipi povredio Jusuf Nurkić, koji je odšepao u svlačionicu.

Reprezentativac BiH je do tog momenta imao 15 poena i 9 skokova na svom kontu, dok je najbolji u redovima Trejlblejzersa bio Lilard sa 30 poena, a 17 je postigao Aminu.

Oklahoma je pobedila Jutu 100:94, a osim Rasela Vestbruka koji je zabeležio novi tripl-dabl, ključnu ulogu je imao Stiven Adams, koji u poslednja tri meča je maltene bio glavni igrač Tandera u seriji od 3 trijumfa.

Novozelanđanin je svojim igrama u ovom periodu potisnuo dvojca Entoni - Džordž od kojih se u stvari očekuje da budu podrška MVP-iju lige.

Adams je ubacio 20 poena uz 9 skokova, a Pol Džordž je dodao 21, Karmelo Entoni 14, a Rasel Vestbruk je do svog 87. trip-dabl učinka stigao sa 34 poena, 13 skokova i 14 asistencija.

Juta je pružala odličan otpor Oklahomi tokom celog meča, a to su joj omogućili ruki Donovan Mičel koji je postigao 31 poen, kao i Džo Ingls sa 16 koševa, dok su zakazali Rober i Fejvors.

NBA, rezultati:

Toronto - Finiks 126.113

Oklahoma - Juta 100:94

Portland - Vašington 92:106

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.