BELI I TEO OČI U OČI, ALI NA TRIBINAMA: Vučević razbio Nikse, Bertans dalekometnom paljbom i Lovernj nisu mogli ništa Vestbruku! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram/nemanjabjelica8

Konačno se sreli

BELI I TEO OČI U OČI, ALI NA TRIBINAMA: Vučević razbio Nikse, Bertans dalekometnom paljbom i Lovernj nisu mogli ništa Vestbruku! (VIDEO)

Minesota je slavila protiv Klipersa, Orlando protiv Njujorka, a Tanderi protiv San Antonija

Objavljeno: 09:48h

Sudar Klipersa i Timbervulvsa u Minesoti prošao je bez Srba na terenu. Nažalost, povrede su sprečile da vidimo prvi duel u NBA između Miloša Teodosića i Nemanje Bjelice.

Ipak, to nije razlog što se dva trenutno rekovalescenta i dva prijatelja ne sretnu i ne popričaju malo, a potom sa tribina posmatraju utakmicu svojih timova.

- Drago mi je da sam video mog brata Miloša, ali i zbog nove pobede kod kuće. Jedva čekam da se vratim na teren - napisao je uz zajedničku fotografiju Bjelica uz dodatak heštega "Srbi ludaci".

Dakle, kao što ste mogli da saznate iz objave Belog, Minesota je bila bolja 112:106 protiv ekipe iz LA pre svega zahvaljujući Džimiju Batleru koji je ubacio 20 poena u poslednjoj četvrtini.

On je bio i najbolji pojedinac meča sa 34 poena, dok su odlični u pobedničkom timu bili Gibson sa 20 i Entoni-Tauns sa 15.

Svi dobro znamo da su Klipersi desetkovani povredama, i da u konstelaciji kada nema Grifina, Beverlija, Teodosića I Galinarija, moraju da iskoče neki drugi momci. To su sada pokušali Rivers koji je ubacio 30 I Vilijams sa 23 poena, dok je Džordan postigao 17. Ipak, to nije bilo dovoljno da se prekine niz poraza.

Nikola Vučević je bio heroj pobede Orlanda u Njujorku 105:100, sa osam postignutih poena u odlučujućoj seriji 10:0 u poslednjoj četvrtini.

Crnogorski centar je u napetom i neizvesnom meču zablistao prvi put ove sezone punom parom i postigao 34 poena uz 12 skokova. Furnije mu se pridružio sa 20 koševa.

Kod Niksa, koji su igrali bez dve udarne igle, Tima Hardaveja džuniora i Porzingisa, najbolji su bili Bizli sa 21 i Li sa 19 poena, dok je Kanter postigao 18.

Oklahoma je izašla kao pobednik iz drame protiv San Antonija 90:87 uz novi tripl-dabl Rasela Vestbruka.

MVP lige je ubacio 22 poena i sakupio po 10 skokova i asistencija što je izuzetno pomoglo Tanderima u jednom prilično napornom meču da stignu do bitnog trijumfa i to protiv jednog od najjačih timova na Zapadu, koji doduše i dalje čeka na oporavak Kavaija Lenarda, svog najboljeg igrača.

Uz Vestbruka je iskočio Stiven Adams sa 20 poena, te je time nadoknadio katastrofalno šutersko veče Pola Džordža koji je dao svega 8 koševa uz šut iz igre 2/17, a ni Karmelo Entoni se nije proslavio.

Sa druge strane Greg Popović ima dosta problema sa povređenim igračima, uz pomenutog Lenarda nisu igrali ni Đinobili, ni Oldridž, ni Rudi Gej, a u njihovom odsustvu su veću šansu dobila i dvojica bivših partizanovaca, Davis Bertans i Žofri Lovernj.

Letonski reprezentativac je ubacio 4 trojke za 16 postignutih poena, dok je Francuz meč završio sa 12 poena iako je na početku poslednje četvrtine zaradio uganuće prsta na ruci.

NBA, rezultati:

Njujork - Orlando 100:105

Majami - Golden Stejt 95:123

Minesota - LA Klipers 112:106

Oklahoma - San Antonio 90:87

LA Lejkers - Hjuston 95:118

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.