Pero Antić pričao o magiji koju baca, a dotakao se i Alimpijevića: Šta ću, moram da ga slušam... (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

našalio se

Pero Antić pričao o magiji koju baca, a dotakao se i Alimpijevića: Šta ću, moram da ga slušam... (VIDEO)

As Zvezde posle posle trojke u Madridu pričao o svemu i svečemu

Objavljeno:

Prvo je fintom koju je doveo do savršenstva, Pero Antić poslao Felipea Rejesa u publiku, da bi tren kasnije trojkom poslao na rezultatska kolena kompletan kraljevski klub, koji je posle 44 godine izgubio kod kuće od Crvene zvezde.

I dok cela košarkaška Evropa sa oduševljenjem dva dana premotava njegovo malo remek-delo, Pero sa istom smirenošću kao prilikom tog šuta, zasluge za veliki trijumf raspodeljuje na ceo tim crveno-belih.

- Pa dobro, običan šut, kao svaki drugi. Zato to radiš, vežbaš, treniraš...

Kada ti se ukaže prilika - šutneš. Desi se nekad da promašiš. Na sreću, ovaj put je lopta ušla - kaže Antić, kome su ovakvi potezi specijalnost.

Nije Rejes prvi leteo u prazno. Poprilična je lista velikih i manje značajnih imena u prebogatoj košarkaškoj karijeri koje je Pero na sličan način "stavljao" na "Jutjub".

- Ma, celu karijeru prolazi taj šut - skromno će Antić, ujedno dajući savet mlađima. - Kada znaš da ti nešto uspeva, treba što više da radiš kako bi taj segment doveo do perfekcije. Ja sam video da mi to ide.

Od zagrevanja na svakoj utakmici, vidiljivo je da mlađi slušaju iskusnog krilnog centra. Istovremeno, iako je daleko više prošao od njih, Pero pokazuje i prema njima poštovanje, sve vreme ih bodri, savetuje...

- Uvek komuniciram s njima. Sjajni su momci, talentovani, radni... Verujem u njih možda i više nego oni sami u sebe. Samo je potrebno malo strpljenja i ne sumnjam da će se isplatiti rad.

ZA NJIH SMO NEBITNI: FIFA PONIZILA Srbiju u predstavljanju učesnika Mundijala! (FOTO)

Takođe sličan odnos, pun uvažavanja, Antić gaji prema mladom treneru Alimpijeviću, koji pak ima ogromno poverenje u svog najiskusnijeg igrača.

- Pa šta ću, moram da ga slušam, glavni je trener - kroz šalu odgovara Pero, a zatim nastavlja s velikom ozbiljnošću. - Još kada sam prvi put pričao s njim pre povratka u Zvezdu video sam da, iako je "ruki", poseduje ogromno znanje. Imamo odličan odnos. Odlična je osoba, "mozak" je, potpuno je posvećen košarci, spreman da stalno uči i napreduje. A dolazi i to iskustvo...

Iskustvo uči Peru da posle pobeda, ma koliko bile velike, a nad Realom jeste velika, najveći protivnik svakom timu, posebno mladom, može da bude euforija.

- Jesmo pobedili, ali nema mesta da "poletimo". Stojimo čvrsto na zemlji, jer je ovo bila tek jedna utakmica u dugom nizu. Sada su nam misli usmerene samo na Igokeu.

Pero je ključnom trojkom otvorio Zvezdi vrata pobede, koju je odškrinuo dvadesetak sekundi ranije kada je odigrao odličnu odbranu na Luki Dončiću. Na kraju, vanserijski talenat je na terenu pružio ruku crveno-belima za koje navija odmalena, da bi potom ušao u njihovu svlačionicu sa specijalnim poklonom, dresom Reala sa svojim imenom, za Perinog sina, koji se takođe zove Luka.

- Njih dvojica se znaju. Ogroman respekt prema Luki (Dončiću). Ne moram da napominjem koliko je veliki talenat, što se vidi na terenu. Možda za one koji ga ne poznaju, mogu samo da dodam da je izuzetna osoba.

Poske utakmice Peri je, preko "Tvitera", stigla zanimljiva čestitka iz SAD, od Bogdana Bogdanovića, bivšeg saigrača u Fenerbahčeu, na koju je makedonski internacionalac takođe duhovoto odgovorio.

- Bogdan je teška "grobarčina". Moj brat. Porodični smo prijatelji. Čujemo se često, podržavamo jedan drugoga - objašnjava Antić, koji, bez obzira na lično NBA iskustvo, ne deli "mlađem bratu" savete. - Ima Bogdan u NBA nekog ko će da ga savetuje, ja ga samo bodrim, podržavam. Veliki igrač, biće sve bolji i bolji.

BONUS VIDEO: Navijači Gruzije u dvorani Aleksandar Nikolić

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.