Evo kakav je igrač Lebron Džejms, tek sada je prvi put isključen na utakmici! A ovo mu je 14. sezona u NBA! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/ESPN

A evo i razloga

Evo kakav je igrač Lebron Džejms, tek sada je prvi put isključen na utakmici! A ovo mu je 14. sezona u NBA! (VIDEO)

Najbolji igrač Klivlenda nikada ranije nije toliko izgubio živce, niti napravio neki brutalan faul zbog koga bi ranije bio odstranjen sa meča

Objavljeno: 10:54h

Dogodila se istorija u NBA između utorka i srede, a odnosi se na jednog od najboljih igrača u istoriji lige

Gotovo da zvuči neverovatno, ali je potpuno istinito, da je Lebron Džejms zaradio svoje prvo isključenje u karijeri.

U svom 1082. ligaškom meču, a ukupno 1299. računajući i plej-of, i 14. sezoni u najjačoj ligi na svetu možda i najbolji košarkaš do sada u 21. veku, je tek prvi put odstranjen sa utakmice od strane sudija.

Njemu se u duelu Klivlenda i Majamija nije dopalo što u jednom napadu nije mu dosuđen faul nakon dva kontakta koja je imao sa igračima Hita, pa je protestovao kod arbitra Kejna Ficdžeralda.

To je učinio prilično oštro i besno, zamahnuvši rukom sa stegnutom pesnicom kroz vazduh baš ispred sudije, a potom i izrekao niz psovki, prema svedočenju sudije zbog čega je poslat u svlačionicu.

- Bio sam fauliran od trenutka kada sam uhvatio loptu pod svojim košem i celim putem dok sam išao ka njihovom obruču. I o tome se radi! Rekao sam šta sam imao i nastavio sam dalje, ali je sudija mislio da bi trebalo da dobijem dve tehničke i tako je kako je - rekao je Džejms o incidentu, ali se nije tu zaustavio i optužio i druge sudije da ne sude faulove nad njim.

- Ja sam jedan od lidera u ligi kada je reč o poenima iz reketa, Ja vodim loptu kao i svi drugi, ali u ovom trenutku, oni kao da pokušavaju da od mene naprave šutera s distance. Gledam utakmice svako veče i vidim kako šuteri idu na liniju za slobodna bacanja i dvocifren broj puta. Ja nisam šuter i fauliraju me isto kao i sve ostale - i dalje je bio besan posle meča Lebron.

Ipak, dobio je odgovor i od arbitra koji mu je dodelio najpre tehničku, a potom i isključujuću grešku.

- Bila je to kulminacija njegovog ponašanja. Odmah kada nisam svirao faul, okrenuo se i zamahnuo pesnicom prema meni, onda me je agresivno napao i zatim rekao neke vulgarnosti meni u uvo - poručio mu je Ficdžerald.

Inače, Klivlend je pobedio Majami u ovom meču, a Lebron je do trenutka isključenja bio postigao 21 poen. Koliko je nepotrebno ovako reagovao, govori i to kako je u tom trenutku bilo čak 23 razlike za Kavse.

BONUS VIDEO: Navijači Srbije na utakmici sa Gruzijom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.