Emotivni Sale posle pobede nad Gruzijom: Ne znam koliko su svesni šta su uradili, ovo je tek početak!
Foto: Fonet

NACIONALE!!!

Emotivni Sale posle pobede nad Gruzijom: Ne znam koliko su svesni šta su uradili, ovo je tek početak!

Srbija je sa 105:87 pobedila Gruziju u drugom kolu Grupe G kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Objavljeno:

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je izuzetno zadovoljan ostvarenim rezultatima u prve dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i dodao da se u svoj klub vraća sa mnogo "pozitive".

- Važno veče za nas, za reprezentaciju. Ne znam koliko su svesni šta su uradili, jer ovo je tek početak. Uradili smo dve dobre stvari. Bilo je dosta tenzije, nisu ušli dovoljno mirno u meč večeras, jer je i mir apsolutno potrban za rezultate na ovakvom nivou - rekao je Đorđević.

Srbijo, zemljo košarke! Predivne slike iz Pionira! (FOTO)

foto: AP

- Gruzija je jedna šuterska ekipa, Jako dobro šutiraju za tri, što su pokazali i na turniru pred EP i na EP. Znaju kako da izvuku igrače... Dosta grešaka smo pravili u početku i preuzimanja na bekovima. To je sasvim normalno u ovakvim trenucima, jer smo imali samo tri dana da se spremimo - rekao je Đorđević.

Mačvan se se zahvalio navijačima i istakao je šta je reprezentacija dobila ovim kvalifikacijama! (VIDEO)

Selektor Srbije kazao je da je "srećan i ponosan" što ima priliku da trenira "ovu grupu igrača".

I navijači Gruzije su u Pioniru: OVO JE KOMA! (VIDEO)

- Doživljavam emocije koje su nestvarno pozitivne. Zahvalan sam im, kako lično, tako i kao trener. Pokazali su profesionalizam, ozbiljnost, kvalitet i ogromno znanje. Zahvalan sam svim njihovim trenerima u klubovima, kao i ranije u mlađim kategorijama, jer nam znatno olakšavaju posao kada dođu u A selekciju. Njihove znanje je tu, a srce su pokazali - rekao je Đorđević.

On je kazao da su stariji igrači pokazali "pravo lidersko lice", uz ocenu da je to bilo "preko potrebno".

foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Na pitanje šta je trenerski dobio tokom prethodnih nedelju dana, Đorđević je kazao da je dobio "jednu zdravu grupu i fenomenalnu energiju među igračima".

Đorđević je za kraj dodao da Fiba i Evroliga "moraju da sednu za jedan sto i da prekinu da gledaju u samo svoj tanjir", jer kako je ocenio samo je košarka na gubitku.

Selektor košarkaške reprezentacije Gruzije Ilijas Zuros ocenio je da je Srbija večeras zasluženo pobedila i da će njegovoj ekipi biti potrebno mnogo sreće u nastavku kvalifikacija ako želi da se plasira na Svetsko prvenstvo.

- Čestitam Srbiji na pobedi. Ima veoma dobar tim i trenera. Zaslužili su pobedu, bili su bolji. Imamo još jednu utakmicu u gostima, i to sledeću. Moramo da budemo koncentrisani i na visokom nivou ako želimo da izborimo plasman na Svetsko prvenstvo - rekao je Zuros.

Upitan zašto je i pored velikog zaostatka njegove ekipe tražio tajm-aut šest sekundi pre kraja meča, Zuros je rekao da tim mora da se uvežbava i u takvim situacijama, jer nema letnje pripreme.

- Poštujem izuzetno Srbiju i njenog trenera, želeli smo da probamo nešto pre sekundi pre kraja. Nemamo letnje pripreme i sve što sada uradimo je potrebno za budućnost - rekao je Zuros.

BONUS VIDEO: Igrači Srbije posle pobede nad Gruzijom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.