PUN DRAŽENOV DOM GLEDAO DEBAKL! Hrvati će teško na Svetsko prvenstvo ako ovako budu igrali! Evropski šampion poklekao u Španiji (FOTO)
Foto: EPA/ROBERT GHEMENT

Kvalifikacije za SP U KINI

PUN DRAŽENOV DOM GLEDAO DEBAKL! Hrvati će teško na Svetsko prvenstvo ako ovako budu igrali! Evropski šampion poklekao u Španiji (FOTO)

Interesantno veče u okrnjenim kvalifikacijama...

Objavljeno: 22:52h

Iako je Hrvatska izgubila od Holandije u prvom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini, Draženov dom je bio pun pred dolazak Italije, ali Azuri su došli i utišali navijače pobedom od 80:64.

Hrvati su bolje otvorili utakmicu, ali su Italijani dobili drugu deonicu s 20:9 i najavili kakav bi utakmica mogla da ima tok.

U poslednjoj deonici Hrvatska je probala da se vrati uz pomoć navijača, ali je Abas dao dve dvojke i prekinuo seriju poena ekipe selektora Ivice Skelina i doneo pobedu svom timu.

foto: Printscreen Youtube

Najefikasniji hrvatski igrač bio je Planinić sa 20 poena uz devet skokova. Krušlin je dodao 12, Šakić 10. Kod Italijana najbolji je bio Dela Vale s 25 poena. Abas je dodao 13, a Đentile 12.

Hrvatska ima dva poraza iz prva dva meča.

Crna Gora je sa 91:67 slavila nad Belorusijom i tako na lagan način došla do prve pobede, posle poraza od Španije u prvom kolu, a ovoga puta bila je jača i za centra Crvene zvezde Milka Bjelicu.

Ipak, on se nije previše istakao u ovom meču, upisao je dva poena (1/6 iz igre), uz tri skoka i dve asistencije. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Radović sa 19 poena i osam skokova, a pratio ga je Grin sa 13 poena i šest uhvaćenih lopti. Kod Belorusa istakao se Liutih sa 18 poena.

foto: EPA/Tolga Bozoglu

Debelo okrnjene Španija (treći tim, bukvalno) i Slovenija svoj meč počele su poslednje, a slavila je Furija sa 92:84.

Osim prve četvrtine, koja je pripala senzaciji sa minulog šampionata Starog kontinenta, "furija" je u većem delu meča dominirala.

foto: Fonet Aleksandar Levajković

Kolom Barufet bio je prvi strelac Španije sa 25 poena, dok je Vidal Plana postigao 21, a Fran Vaskez 11. Prvi poenter meča bio je Klemen Prepelič sa 27 poena, ali i šut za tri poena 5-10. Zanimljivo, Gašper Vidmar je postigao 21 poen, a Vlatko Čančar 19. Od ostalih Slovenaca se upisalo se još šet igrača, ali niko nije prešao pet poena. Lapornik i Dimec su postigli po jedan, Rupnik dva, a Rebec i Blažič po pet.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO

Grupa A

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Belorusija - Crna Gora 91:67 Španija - Slovenija 92:84

Grupa B

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Letonija - Švedska 82:73 Ukrajina - Turska 60:67

Grupa C

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Litvanija - Poljska 75:55 Mađarska - Kosovo 84:76

Grupa D

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Rumunija - Holandija 75:68 Hrvatska - Italija 64:80

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.