OKUPILI SE KOŠARKAŠI ZA POČETAK KVALIFIKACIJA: I igrači Zvezde će igrati za reprezentaciju!
Foto: AP

gorivo koje je potrebno

OKUPILI SE KOŠARKAŠI ZA POČETAK KVALIFIKACIJA: I igrači Zvezde će igrati za reprezentaciju!

To je poručio pomoćnik selektora Jovica Antonić

Objavljeno:

Košarkaši Srbije okupili su se uoči početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se igra po novom sistemu, sa FIBA prozorima u toku sezone što je izazvalo ogromne probleme.

U utorak uveče selektoru Aleksandru Đorđeviću će se na prvom treningu staviti na raspolaganje 14 igrača, a među njima neće biti igrača koji igraju Evroligu.

Za sada se takoreći ne računa na Vasilija Micića (Žalgiris), Nemanju Nedovića, Dragana Milosavljevića, Dejana Muslija (Unikaha), Nikolu Milutinova (Olimpijakos), Marka Gudurića (Fenerbahče).

foto: news1/sasa Pavlic Koky

Ali će selektornajverovatnije moći da računa na igrače Crvene zvezde, ali samo za utakmicu protiv Gruzije u ponedeljak.

- Razgovarali smo sa ljudima iz Crvene zvezde i verujem da ćemo napraviti jedan dobar i korektan dogovor. Kako bismo pre svega ispoštovali i klub, igrače i reprezentaciju. Neće moći da nam pomognu protiv Austrije, što ne bi bilo ni fer, ni korektno, ni sportski prema bilo kome... Očekivati da igrač u četvrtak igra Evroligu, pa da ga u petak dovlačimo da igra protiv Austrije... Naravno, ne potcenjujući Austriju, ali hoćemo da sagledamo probleme svih, a da u fokusu svakako budu igrači. Sve u svemu, igrače iz Zvezde koji nam budu trebali, koje budemo tražili – mislim da ćemo ih i dobiti. Često sam u komunikaciji za gospodinom Nebojšom Čovićem i moram da kažem da nikakvog otpora, niti njega niti bilo koga iz kluba, nije bilo. Sve radimo dogovorom, razumemo probleme jedni drugih, a oni u potpunosti podržavaju potrebe reprezentacije - rekao je pomoćnik selektora, Jovica Antonić za "B92".

foto: Saša Pavlić Koky

Dakle, Nikola Jovanović, Nemanja Dangubić i Branko Lazić bi trebalo da budu u ponedeljak na raspolaganju Đorđeviću.

Podsećamo da od igrača neće moći ni da računa na Stefana Jovića i Vladimira Lučića koji su povređeni.

Evo i 14 igrača koji su se okupili u Beogradu: Stefan Peno (Alba), Aleksa Avramović (Vareze), Ilija Đoković (Borac Čačak), Milenko Tepić (Brindizi), Aleksa Radanov (FMP), Ivan Paunić (Tofaš), Vanja Marinković (Partizan), Dejan Todorović (Bilbao), Marko Simonović (Zenit), Milan Mačvan (Bajern), Sava Lešić (Otinger), Stefan Birčević (Istanbul), Miroslav Raduljica (Đangsu), Đorđe Gagić (Ješilgiresun)

Utakmica protiv Austrije se igra u petak od 20 časova, a protiv Gruzije u ponedeljak u istom terminu. Oba meča se igraju u dvorani "Aleksandar Nikolić).

BONUS VIDEO: Koreografija Delija na meču protiv Rada

(Espreso.co.rs / Izvor: B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.