Sedmica je bila omiljeni broj Srba u Evropi ovog vikenda! Šteta samo što igraju košarku, a ne loto! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP/Saša Pavlić Koky

srbi širom evrope

Sedmica je bila omiljeni broj Srba u Evropi ovog vikenda! Šteta samo što igraju košarku, a ne loto! (FOTO) (VIDEO)

Odlični Birčević u porazu njegovog Istanbula od Bešiktaša dao je doprinos od 15 poena...

Objavljeno:

Za vikend su igrani košarkaški mečevi širom Evrope, a gotovo u svakom timu se nalazi po bar jedan srpski košarkaš, ali ovoga puta malo njih se istaklo. Nikola Milutinov nije nastupio za Olimpijakos u pobedi nad Kolososom.

TURSKA:

Štimac koji je nedavno objavio da se povlači iz reprezentacije igra košarku života i ponovo je bio na visini zadatka. U porazu od Tofaša košarkaš Efesa postigao je 12 poena i imao 13 skokova, što nije ništa novo sa obzirom da u svakom meču ubeleži dabl-dabl. Ivan Paunić u utakmici protiv Efesa nije nastupao.

Nikola Kalinić i dalje nije u timu zbog povrede, a Marko Gudurić uspeo je da postigne 6 poena u pobedi nad Eskišeshirom (85:66).

foto: EPA

Ivan Marinković nije bio zapažen u dresu Ješilgiresuna, upisao je 4 poena, dok je Đorđe Gagić za isti tim postigao 10 poena. Odlični Birčević u porazu njegovog Istanbula od Bešiktaša dao je doprinos od 15 poena. Nikola Janković bivši član Olimpije i Mege upisao je 3 poena za svoju Sakariju u porazu od Darušafake 66:55.

foto: Saša Pavlić Koky

ŠPANIJA:

U španskoj ACB ligi proteklog vikenda nisu nastupili Nemanja Nedović kao i Ognjen Kuzmić zbog povrede sa početka sezone. Dragan Milosavljević u porazu Unikahe od Andore je za 24 minuta postigao 7 poena i upisao 3 skoka.

foto: Dado Đilas

Potencijalni reprezentativac Dejan Todorović u dresu Bilbaa zabeležio je 7 poena u porazu od Mursije 82:71, dok je Aleksandar Cvetković bivši igrač Crvene zvezde i Partizana ostao bez učinka za svoj Estudijantes.

NEMAČKA:

Luka Mitrović bivši kapiten Crvene zvezde je za svoj Bamberg postigao samo 2 poena u porazu od Bajerna za koji nije nastupio Lučić , dok je Stefan Jović ostao bez poena za 16 minuta na parketu, a Milan Mačvan odigrao odličnu utakmicu sa 11 poena.

Stefan Peno je za 18 minuta upisao 8 poena u pobedi Albe nad Oldenburgom 88:81.

Miteldojčer za koji nastupa Đorđe Drenovac bio je lošiji od Vircburga 61:71, a srpski košarkaš postigao je 9 poena i zabeležio 5 skokova.

VTB - Baltička liga:

Stefan Marković je sa svojim Himkijem igrao protiv Zenita i bio poražen 66:76, a nekadašnji reprezentativac meč je završio sa 7 poena. Marko Simonović je u pobedi nad Himkijem postigao takođe 7 poena.

Danilo Anđušić je bio na terenu samo dva minuta, i ostao bez učinka, dok je Stevan Jelovac u pobedi nad Kalevom 103:85 postigao 16 poena.

ITALIJA:

Milenko Tepić je bio dvocifren u pobedi nad Virtusom i ubeležio 10 poena, dok je Aleksa Avramović novi član na spisku reprezentacije postigao 7 poena u porazu protiv Dinamo Sasarija.

foto: Printscreen/Twitter/@PallVarese

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.