STRAŠAN SKANDAL U NBA: Sudije izbacile sa utakmice Jokića i trenera, poklonile pobedu Lejkersima! (VIDEO)
Foto: Fonetap/EPA/Erik S Lesser

nba liga

STRAŠAN SKANDAL U NBA: Sudije izbacile sa utakmice Jokića i trenera, poklonile pobedu Lejkersima! (VIDEO)

Nepravda se desila u drugoj četvrtini

Objavljeno: 08:18h

Neverovatan incident se desio sinoć na utakmici NBA lige Los Anđeles Lejkers-Denver Nagets: sudije su, posle očiglednog faula nad Nikolom Jokićem u reketu, a zatim i protesta trenera Majka Melouna, prvo iz igre izbacile stratega Nagetsa, a odmah zatim i Srbina!

Uz povredu najiskusnijeg i najplaćenijeg igrača Denvera Pola Milsapa, ovo je otvorilo put Lejkersima do ubedljive pobede nad Denverom - 127:109.

Kod Lejkersa su najefikasniji bili Bruk Lopez sa 21 i Džordan Klarkson sa 18 poena, a za 40 minuta svaki napad Lejkersa, protiv Denvera bez tri stuba igre, trener Luk Volton forsirao je preko Lonza Bola, što je rezultiralo tripl-dablom ovo igrača (11 poena, šut 5-14, 16 skokova i 11 asistencija).

Kod osakaćenog Denvera, Geri Heris je postigao 20 poena. Nikola je za 12 minuta, koliko je igrao, ubacio 6 poena i uhvatio 6 lopti.

Da se vratimo još jednom na momenat koji je odlučio utakmicu: Jokić je igrao leđima okrenut košu protiv centara Lejkersa, koji su ga barem dvaput faulirali, trener Maloun je izgubio živce i ušao u teren, prigovarajući sudiji. Momentalno je dobio isključujuću grešku, a sudija Rodni Mot je jedva čekao da Jokić bilo šta progovori, i kad se to desilo, i njega je poslao u svlačionicu.

Ne verujući šta se dešava, Jokić je posle izbacivanja izgubio živce i poručio sudiji Motu: "Fuck you, man!"

Što je najgore, zbog ovoga će verovatno biti kažnjen.

Koji minut posle ovoga, Džamal Marej je samo pogledao u pravcu sudije, i dobio je tehničku grešku. Rodni Mot je, očigledno, imao misiju u ovom susretu: da napuni svlačionicu Nagetsa sa Nagetsima i da omogući Lonzo Bolu da se šeta kroz odbranu Denvera, makar to značilo da sve igrače gostiju pošalje pod tuš.

Evo i tog momenta:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.