TELEVISA PRESENTA: FIBA daje lovu, da li je ovo konačno rešenje spora koji izjeda evropsku košarku?
Foto: Fonet

nova epizoda

TELEVISA PRESENTA: FIBA daje lovu, da li je ovo konačno rešenje spora koji izjeda evropsku košarku?

Mnogi evroligaški i NBA klubovi su već stavili "veto" svojim igračima pa je bio veliki znak pitanja u kakvim će se sastavima igrati kvalifikacije za velika takmičenja

Objavljeno: 12:47h

FIBA je odlučila da plaća osiguranje igračima i igračicama u seniorskoj, ali i mlađim selekcijama (do 17, 18, 19 i 20 godina).

Svetska kuća košarke će tako plaćati klubovima za lečenje igrača koji se povrede tokom reprezentativnih utakmica i kvalifikacija za Mundobasket po novom sistemu. U obzir će biti uzete i plate košarkaša i koliko dana su bili odsutni iz dresa kluba sa kojim igraju ugovor.

SKANDAL! Isplivao eksplicitni snimak žestoke akcije žene reprezentativca Severne Irske! A on nije na njemu! (VIDEO)

Ukoliko igračima bude potrebna operacija, hirurške troškove takođe snosi FIBA. FIBA je ranije odlučila da se košarkaški kalendar reprezentacija odvija tokom čitave godine umesto samo tokom leta, što je izazvalo negodovanje i nezadovoljstvo klubova.

Mnogi evroligaški i NBA klubovi su već stavili "veto" svojim igračima pa je bio veliki znak pitanja u kakvim će se sastavima igrati kvalifikacije za velika takmičenja. Generalni sekretar FIBA Patrik Bauman veruje da bi to trebalo da se promeni. - Ovo je odlična vest za igrače, najvažnije ljude u košarci. Nova šema prepoznaje veliki doprinos koji daju nacionalnim timovima na velikim takmičenjima koja su 'lokomotiva košarke'. Prioritet je za zaštitimo igrače koji daju sve svojim reprezentacijama i ova šema osigurava da ne moraju da brinu o finansijskim aspektima povreda koje ih odvajaju od parketa. Takođe poštuje i interese klubova koji puštaju igrače na utakmice reprezentacija - rekao je Bauman za zvanični sajt FIBA.

BONUS VIDEO: Otkrivanje biste Rajku Mitiću na Marakani

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.