DEMONSTRACIJA ČISTE SNAGE I SILE: Irving skinuo masku i poveo Boston ka preokretu sa -17 protiv šampiona! Hjuston ubacio 90 poena za poluvreme! (VIDEO)
Foto: Fonetap

14. pobeda Seltiksa u nizu

DEMONSTRACIJA ČISTE SNAGE I SILE: Irving skinuo masku i poveo Boston ka preokretu sa -17 protiv šampiona! Hjuston ubacio 90 poena za poluvreme! (VIDEO)

Ludačku seriju pobeda "kelta" nisu uspeli da zaustave ni Voriorsi iz Oklenda

Objavljeno: 08:53h

Ne može niko i ništa da zaustavi zahuktalu zelenu lokomotivu iz Bostona, osim nje same. To su na svojoj koži osetili i šampioni NBA, koji su poraženi od Seltiksa 92:88.

Dakle, ni ti moćni Voriorsi nisu bili u stanju da spreče novu pobedu fenomenalnih "kelta", njihovu 14. u nizu nakon dva poraza na startu sezone.

A dobro znamo šta im se desilo već u prvom meču godine, kada je jedan od najboljih igrača u NBA Gordon Hejvord doživeo stravičan prelom noge i završio sezonu posle 5 minuta, te su tako ostali bez drugog najvećeg letošnjeg pojačanja.

Kajri Irving nije mogao da izdrži da nosi zaštitnu masku i na ovom meču, pa ju je skinuo u drugoj četvrtini i igrao bez nje do kraja predvodeći svoju ekipu i do velikog preokreta nakon što su u jednom momentu gubili čak 17 poena razlike.

Delovalo je kao da u jednom momentu nema šanse da Golden Stejt ne zabeleži pobedu i prekine sjajan niz, ali onda u poslednjih pet minuta treće četvrtine serija čak 19:2 za Seltikse kojom su stigli do izjednačenja.

Usledila je drama u samom finišu, Irving je pogodio slobodna bacanja, na drugoj strani je Durent promašio svoj šut i slavlje je moglo da počne.

A nije fantastičnog plejmejkera služio šut na ovom meču, svega 16 poena je postigao, ali su zato uskočili svi ostali saigrači. Najbolji je bio Džejlen Braun sa 22 poena, a i on je imao poseban motiv, jer je samo par sati uoči utakmice saznao da mu je najbolji prijatelj iz srednje škole ubijen i pobedu je posvetio njemu.

Uz njega su bili i Horford sa 18 i Tejtum i Moris sa po 12. U redovima "ratnika" bledo izdanje Stefa Karija sa svega 9 poena uz šut iz igre 3/14, Tompson je dao 13, a najefikasniji je bio Durent sa 24.

I Hjuston je prethodne noći demonstirao svoju silu i moć, doduše, protiv nejakog Finiksa, jednog od najslabijih timova u ligi.

Ipak, ubaciti nekome 90 poena za poluvreme nije mnogo je teško uraditi i drugarima isped zgrade, a na kraju su se Roketsi zaustavili na 142 postignuta poena, a primili su ih 116.

Imali su i drugi razlog za slavlje posle meča, a to je povratak na teren najvećeg pojačanja ovog leta Krisa Pola koji je, baš kao i Hejvord kod Bostona, zaradio povredu u prvom meču sezone i tek sada se vratio na teren upisavši 11 poena i 10 asistencija.

Džejms Harden je ponovo bio maestralan i meč završio sa 48 poena, dok je 24 postigao Anderson. Kod Sansa najbolji Denijels sa 23, Monro je dao 20, Buker 18 i Džekson 16.

NBA, rezultati:

Boston - Golden Stejt 92:88

Finiks - Hjuston 116:142

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.