JOŠ JEDAN ŠAMAR FIBA: Igrači evroligaša napisali pismo i jasno poručili da neće igrati u kvalifikacijama!
Foto: EPA/Maxim Shipenkov

Jasno izneli svoj stav

JOŠ JEDAN ŠAMAR FIBA: Igrači evroligaša napisali pismo i jasno poručili da neće igrati u kvalifikacijama!

Posle Fenerbahčea, Olimpijakoga sada i košarkaši ovog tima neće igrati za nacionalne timove

Objavljeno:

FIBA doživljava katastrofu sa svojim kvalifikacijama za Mundobasket, odnosno "prozorima" za igranje mečeva u toku sezone, jer klubovi iz Evrolige nastavljaju da joj zadaju udarce nepuštanjem igrača.

Nakon što su Fenerbahče i Olimpijakos zabranili svojim košarkašima da nastupaju za nacionalne selekcije, sada su to timski učinili igrači Baskonije.

Svi oni koji imaju pozive svojih nacionalnih timova iz ovog kluba odlučili su da pošalju pismo FIBA i obaveste je da oni neće igrati u kvalifikacijama.

foto: EPA/Maxim Shipenkov

- Mi kao igrači Evrolige smo u situaciji u kojoj nismo trebali da se nađemo. Moramo da biramo između naših nadređenih koji nas plaćaju, od čega izdržavamo porodicu i naše zemlje. Ova situacija ne spada u našu odgovornost, ali mi moramo doneti odluku. U klubu smo razgovarali i zbog lošijeg starta sezone, novog trenera, odlučilo smo da ne igramo za nacionalne timove tokom prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo - piše u saopštenju igrača.

Ovo saopštenje su potpisali Janis Tima (Letonija), Džejson Grejndžer (Urugvaj), Johanes Fohtman (Nemačka), Vensan Poire (Francuska), Ilmane Diop (Španija), Tornike Šengelija (Gruzija).

foto: EPA/Maxim Shipenkov

FIBA je svojim rasporedom stavila i reprezentacije i igrače i klubove u nezgodnu poziciju, jer pre svega se poklapaju termini igranja mečeva sa utakmicama Evrolige, a dogovor za sada nikako nije postignut.

Tako je Srbija za sada sigurno ostala bez Gudurića, Milutinova, a pod znakom pitanja su Micić, Nedović, Milosavljević, Nedović...

BONUS VIDEO: Grobari gađali sudije, arbitri hteli da prekinu meč protiv Albe

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.