Panteri skupo prodali kožu u Pioniru: Crvena zvezda teškom mukom do novog trijumfa! Feldin POLUDEO! (VIDEO)
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

ABA LIGA, 8. kolo

Panteri skupo prodali kožu u Pioniru: Crvena zvezda teškom mukom do novog trijumfa! Feldin POLUDEO! (VIDEO)

Sva dešavanja pre, tokom i posle meča pratili ste uz naš dobro poznati lajv-blog.

Objavljeno: 19:19h

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na svom terenu u Beogradu FMP sa 84:77 (19:18, 17:17, 26:20, 22:22), u utakmici osmog kola ABA lige i preuzeli prvo mesto na tabeli. Zvezdu je predvodio Džejms Feldin sa 31 poenom i pet asistencija. Nikola Jovanović postigao je 12 poena, Matijas Lesor 11 poena i 10 skokova, a Tejlor Ročesti dodao je 11 poena i devet asistencija. Najefikasniji u ekipi iz Železnika bio je Filip Čović sa 19 poena i sedam asistencija, a Majkl Odžo dodao je 14 poena.

foto: Printscreen/aba-liga.com

Ekipe su u većem delu utakmice bile izjednačene, a četiri i po minuta pre kraja Zvezda je prvi vodjstvu od 74:73 napravila seriju od 5:0, posle čega je obezbedila pobedu, treću uzastopnu u ligi. Zvezda ima šest pobeda i dva poraza, a FMP po četiri pobede i poraza. U devetom kolu, 20. novembra, Zvezda će igrati u Zadru, a FMP će tri dana ranije dočekati Mega Bemaks.

Sva dešavanja pre, tokom i posle meča pratili ste uz naš dobro poznati lajv-blog.

ČETVRTA ČETVRTINA

Čović je pogodio dalekometnu trojku, a potom i nahranio Odžoa ali-upom! Dangubić je počeo da pogaša za tri poena i vazao je dva komada, ali Panteri su bili na samo tri poena zaostatka!

Bilo je veoma čupavo, ali uspeli su crveno-beli nekako da preguraju ovaj meč, doduše bez Lazića, Bjelice i Antića. Džejms Feldin je odigrao meč karijere u crvneo-belom dresu i postiga je 31 poen! Prvi kandidat za MVP-a kola!

TREĆA ČETVRTINA 62:55

Feldin je nastavio tamo gde je stao, a u igru se aktivnije uključio i Ročesti koji sjajno proigrava svoje saigrače i već ima šest asistencija. Nastavilo se i sa festivalom slobodnih bacanja, sa kojih se crveno-beli veoma muče.

Nije Zvezda prelomila, nije imala dvocifrenu prednost, ali pred poslednjih deset minuta ima stvari u svojim rukama i pod kontrolom.

DRUGA ČETVRTINA 36:35

Panteri su rešili da skupo prodaju kožu u Pioniru! Da nema briljantnog Feldina bilo bi veoma čupavo, ali Amerikanac nosi svoj tim i već ima 19 poena! Ognjen Dobrić je imao jedno sjajno zakucavanje. Sa druge strane Nenadić nastavlja tamo gde je stao u prvoj deonici. Lesor je takođe ima sedam poena i za sada donosi prevagu ispod koša.

PRVA ČETVRTINA 19:18

Zvezda je bolje otvorila meč i stigla do laganih 6:0. Potom se Panteri bude i poenima Pota, Čovića i Nenadića dolazi do rezultatskog egala. Viđen je i veliki broj slobodnih bacanja na obe strane terena. Potom se u priču uključuje i Odžo, pa je FMP i poveo, ali poenima Jankovića zvezda sa pola koša prednosti odlazi u nastavak.

17:00 - Meč je počeo

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.