BOGDAN O PRILAGOĐAVANJU: Ima ta jedna stvar na koju mora što pre da se navikne!
Foto: Reuters

Samo polako i strpljivo

BOGDAN O PRILAGOĐAVANJU: Ima ta jedna stvar na koju mora što pre da se navikne!

Srpski reprezentativac ističe da je neverovatno koliko su njegovi saigrači talentovani

Objavljeno:

Bogdan Bogdanović je i dalje u fazi prilagođavanja na NBA i sistem igre u najjačoj ligi na svetu, uprkos sasvim dobrim partijama koje je pružao do sada.

Upravo o tome je i govorio za "Basketball insider", kako mu je pao prelazak iz evropske na NBA košarku i istakao da je košarka u SAD pre svega fizički zahtevnija.

foto: Fonetap

- Pričamo o nečemu potpuno drugačijem. Očigledno da se igra više fizički, da je igra brža. Mnogi 'klinci' trče kad im se ukaže i najmanja prilika. Ovde, ako protivnik vidi da ima makar malo prostora da šutiraju ili kreiraju, iskoristiće to i neće da stanu. To je ono čemu moram da se prilagodim - rekao je Bogdanović.

Reprezentativac Srbije je oduševljen i svojim saigračima u Sakramentu, jer kako kaže nikada nije video toliko talentovanih igrača na jednom mestu.

foto: EPA/John G Mabanglo

- Nikada nisam video toliko talenta oko sebe. Neverovatno je šta su u stanju da urade. Samo im treba malo vremena i iskustvo da bolje razumeju igru. Još uvek mislim da imamo dobar tim i da možemo da uradimo mnogo stvari ali treba imati vremena - rekao je Bogdan.

On je dobio i pohvale od dva veterana u timu Kingsa, Zeka Rendolfa i Vinsa Kartera koji mu je na neki način i mentor.

- Neverovatni su. Iskustvo koje imaju... Svaki od njih je igrao važne utakmice u karijeri, poput finala konferencija. Dok su bili mlađi bili su sjajni igrači, a i dalje su odlični. Oni su i naši lideri i uče nas na pravi način.

BONUS VIDEO: Grobari prozivaju Milana Gurovića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.