NOVICA SUROVO ISKREN: Koliko god ti njima objašnjavao, nemoguće je! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

Najborbeniji po običaju

NOVICA SUROVO ISKREN: Koliko god ti njima objašnjavao, nemoguće je! (VIDEO)

Kapiten crno-belih govorio je da nije lako objasniti mladim igračima i debitantima u derbiju šta znači takva utakmica

Objavljeno: 11:01h

Kapiten Partizana Novica Veličković rekao je da je Crvena zvezda zasluženo pobedila u prvom ovosezonskom "večitom derbiju", ali je istakao da taj poraz ništa ne znači i da ima još mnogo da se igra.

- Zaslužena pobeda Zvezde, nema šta. Kontrolisali su meč sve vreme. Kad smo mogli da stignemo, imali smo neke ishitrene napade, jurcali smo. Po meni, tu treba da zakočimo, da odigramo pametnije, da ide pas više, da malo uživamo, a mi požurili - rekao je Veličković novinarima posle utakmice.

Zvezda je došla do pete pobede iz sedam utakmica, pa se sada nalazi na drugom mestu, dok je Partizan pretrpeo treći poraz, prvi posle četiri utakmice i nalazi se na deobi trećeg mesta.

- Ostaviš Bjelicu i Peru same na tri poena i oni to kažnjavaju, to su ozbiljni igrači. Nas su kaznili svaki put, nijednu trojku nisu promašili kad su ostali sami. Bar sam ja imao takav osećaj. Ali, dobro šta je, tu je. Prvi derbi, neka vrsta upoznavanja. Ovo ne znači ništa, ako mene pitate, ima još da se igra - rekao je Veličković.

Za većinu igrača Partizana ovo je bio prvi derbi protiv Zvezde.

- Koliko god ti njima objašnjavao i trudio se da im pojasniš šta je to, kako je to, nemoguće je. Podlegli smo atmosferi na početku, mislili smo da ćemo krenuti lakše. Ali, pustiš Zvezdu da se odlepi i onda juri celu utakmicu. Prvi put da momci igraju pred punim Pionirom i ovakvim navijanjem. Ima još da se igra, ovo ne znači ništa - rekao je kapiten Partizana.

foto: Dado Đilas

Veličković je istakao da na ovakvim utakmicama ne može da nedostaje želje i energije. On je imao i poruku za mlade igrače Partizana.

- Treba da budeš nenormalan ako ti na ovim utakmicama fali energije. Ovo je derbi. Što kaže i trener, znam da ćete svi imati danas energiju, ali mene nervira kad nemamo tu energiju protiv drugih ekipa. A, ovo, puna hala, kad ćeš ako nećeš sad - rekao je.

foto: Filip Plavčić

- Dok se budem bavim ovim, igraću ovako, ali voleo bih i da ekipa shvati, ovi mladi igrači pre svega, da će kroz borbenost samo napredovati i kupovaće sebi minute na terenu. Tako sam ja radio. Nijedan trening nije bio lagan, svaki trening je borba za mesto u Partizanu. To imam da im poručim - dodao je kapiten Partizana.

Partizan očekuje utakmica protiv Lokomotive Kubanj u Evrokupu, a Veličković je istakao da njegovu ekipu čeka još jedan težak meč.

- Preozbiljna ekipa sa Saletom Obradovićem koji je stvarno... Pratim njegov rad. Sa tolikom energijom igraju sve njegove ekipe, meni se svidelo. Igraju tvrdo, na ivici kontakta stalno. Ako mene pitate, to je evroligaška ekipa - rekao je Veličković.

BONUS VIDEO: Navijači u Pioniru ubacuju tvrde predmete na teren

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.