Košarkaši Fenerbahčea neće igrati za reprezentaciju!
Foto: Fonetap

odluka pala

Košarkaši Fenerbahčea neće igrati za reprezentaciju!

Reprezentativna takmičenja su nam uvek bitna, ali bi ovaj raspored trebalo da uzme u obzir i mišljenje igrača jer je nemoguće za NBA i igrače iz Evrolige da nastupaju i u kvalifikacijama...

Objavljeno: 19:57h

Košarkaški klub Fenerbahče mogao bi da ima velike poteškoća tokom predstojećih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Prvi FIBA kvalifikacioni "prozor" se poklapa sa terminima utakmica Evrolige, pa će sve reprezentacije biti lišene usluga svojih igrača iz klubova koji nastupaju u elitnom takmičenju.

foto: Fonetap

UŽASNE VESTI: Tek što je Sale Đorđević objavio spisak, pao je prvi VELIKI OTKAZ! (FOTO)

Đorđević skratio spisak igrača za kvalifikacione utakmice reprezentacije, ali i doneo odluku o igračima iz Evrolige!

- Kvalifikacije nas stavljaju u veoma tešku poziciju. Za nas je uvek čast da nosimo nacionalni dres, ali imamo obavezu prema svom klubu. Reprezentativna takmičenja su nam uvek bitna, ali bi ovaj raspored trebalo da uzme u obzir i mišljenje igrača jer je nemoguće za NBA i igrače iz Evrolige da nastupaju i u kvalifikacijama. Nažalost, moramo vas obavestiti da nećemo igrati za reprezentaciju u FIBA kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo - navodi se u saopštenju Fenerbahčea

foto: EPA

Na spisku selektora Turske Ufuka Saridže našla su se petorica igrača iz Fenerbahčea (Melih Mahmutolu, Sinan Guler, Bobi Dikson, Bariš Hersek, Egehan Arna), kao i dvojica iz drugog turskog evroligaša Anadolu Efesa (Douš Balbaj, Birkan Batuk). Fenerbahče u svojim redovima ima i reprezentativce Italije (Nikolo Meli, Luiđi Datome), Grčke (Kostas Slukas), Srbije (Marko Gudurić, Nikola Kalinić), Češke (Jan Veseli).

GROM IZ VEDRA NEBA: Verni vojnik Srbije se oprostio od reprezentacije! Zato ga nema na Đorđevićevom spisku!

BONUS VIDEO: Tavamba posle meča sa Skenderbegom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.