GROM IZ VEDRA NEBA: Verni vojnik Srbije se oprostio od reprezentacije! Zato ga nema na Đorđevićevom spisku!
Foto: Marina Lopičić

Uvek je bio tu

GROM IZ VEDRA NEBA: Verni vojnik Srbije se oprostio od reprezentacije! Zato ga nema na Đorđevićevom spisku!

Svakako vest koju niko nije očekivao

Objavljeno:

Selektor Srbije Aleksandar Saša Đorđević skratio je spisak igrača na koje računa za kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo.

Đorđević skratio spisak igrača za kvalifikacione utakmice reprezentacije, ali i doneo odluku o igračima iz Evrolige!

Na novom spisku su 24 imena, a među njima su i igrači koji nastupaju i za klubove iz Evrolige uprkos sporu koji ta organizacija ima sa FIBA i tome što je najavljeno da ti timovi neće pustiti igrače u nacionalni tim.

foto: Saša Pavlić Koky

Pomoćnik selektora Jovica Antonić kaže da i dalje nemaju potvrdu da li će moći da računaju na evroligaške igrače ili ne, dok za ostale nema problema.

- Nemamo potvrde, trebalo bi da ne bude problema za igrače koji ne igraju Evroligu, da budu zdravi u narednih deset dana. Za evroligaše nemamo potvrde - rekao je Antonić za "Sport klub".

No, ono što je svima upalo u oči jeste da na ovom spisku nema momka koji je za reprezentaciju bio uvek tu, u pola dana, u pola noći. Jednostavno nije se postavljalo nikada pitanje da li će se Vladimir Štimac odazvati pozivu.

foto: Dragan Kadić

Ali sada ga nema na spisku, iako su svi ostali igrači iz Evrolige tu, a Antonić je otkrio zašto je to tako, i informacija je prilično šokirala sve.

- Štimac je rekao posle Evropskog prvenstva da je vreme da se oprosti, da dolaze mlađi centri, on će dobiti zvanično od Saveza priznanje za 100 utakmica. Potvrdio je da će biti u Beogradu - rekao je Antonić.

Podsećamo da centar Efesa je uvek bio verni vojnik nacionalnog tima i da je učestvovao u svim velikim uspesima poslednjih godina i osvajanjima srebrnih medalja na Svetskom i Evropskom prvenstvu, kao i na Olimpijskim igrama.

BONUS VIDEO: Gudelj baca dres klincu, odrasli čovek mu ga oteo

(Espreso.co.rs / Izvor: Sportklub.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.