BOGDAN ZAMALO REKORD KARIJERE I SAMO 1 PROMAŠAJ! A Jokić je doživeo ČAST kakva se RETKO DOŽIVLJAVA! (VIDEO)
Foto: Fonetap/AP

nba liga

BOGDAN ZAMALO REKORD KARIJERE I SAMO 1 PROMAŠAJ! A Jokić je doživeo ČAST kakva se RETKO DOŽIVLJAVA! (VIDEO)

I Bogdanov Sakramento i Nikolin Denver su sinoć izgubili

Objavljeno: 10:44h

Sakramento je tim bez lidera, i tim sa najgorim učinkom (i najgorom igrom) u NBA, i upravo je ovo šansa za Bogdana Bogdanovića.

Čak petorica igrača ove sezone imaju prosek preko 10 poena po utakmici, Bogi je 5. na toj listi sa 10 poena ravno, a ekipa će, pre ili kasnije, dobiti lidera.

Sinoć je Srbin napravio korak ka toj ulozi, i pored poraza od Detroita (108:99), i pored još uvek ograničene uloge u rotaciji.

Bogi je za 27 minuta na parketu šutirao gotovo savršeno (6-7 iz igre, 2-2 za trojke, plus po 1 skok i asistencija, i utakmicu je završio sa 14 poena (1 manje od rekorda karijere).

Još par ovakvih utakmica, i vrlo je moguće da Bogdan postane prva opcija u napadu Sakramenta.

Kod Pistonsa ponovo nije igrao Boban Marjanović, ali Sten Van Gandi ima dobro opravdanje pred navijačima što ga drži na klupi - Detroit ima skor od 7-3 na početku sezone, najbolji u poslednjih 10 godina.

Ejveri Bredli je predvodio Detroit sa 24 poena (10-15 šut iz igre), Andre Dramond je imao 16 poena i 19 skokova, a Tobajas Heris 20 poena.

Ključ pobede Detroita bile su izgubljene lopte Sakramenta, posle kojih su postigli 18 laganih poena, ključnih za ishod utakmice.

Kod Sakramenta je najefikasniji bio veteran Zak Rendolf sa 19 poena (šut iz igre 8-14).

A evo i partije Bogdana Bogdanovića:

Golden Stejt Voriorsi su sinoć došli u Denver i "razvalili" Nagetse sa 127:108. Čitava startna petorka Denvera završila je sa jednocifrenim učinkom, a sve je bilo gotovo posle 3. četvrtine, kad su Ratnici napravili skoro 30 poena razlike.

Kevin Durent je postigao 25 poena, Stef Kari 22, a Klej Tompson i Drejmond Grin po 15.

Kod Nagetsa najefikasniji je bio Vil Barton, koji je sa klupe ubacio 21 poen. Emanuel Mudiaj je dodao 15 poena.

Nikola Jokić je utakmicu završio sa 8 poena, 7 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte, za 20 minuta (šut iz igre samo 2-6, bacanja 4-4).

Inače, Nikola je posle utakmice dobio veliku pohvalu od Stiva Kera, legende NBA i trenera Golden Stejta.

- Nikola dodaje neverovatno. On vidi igru tako dobro. Obožavam da gledam igrače koji su uvek jedan potez u prednosti nad konkurencijom na "šahovskoj tabli", a Nikola je jedan od tih igrača. Sve igraju preko njega. On je osovina točka Denvera, sve ide preko njega - rekao je Stiv Ker, i na kraju Jokiću učinio veliku čast uporedivši ga po stilu igre i viziji na terenu sa jednim od najvećih igrača košarke u istoriji - Arvidasom Sabonisom.

I Nikola je posle realno loše partije Denvera izmamio osmeh na lice svih. Upitan "zašto Golden Stejt igra tako dobro", odgovorio je jednostavno da ne može dalje:

- Zato što imaju 4 ol-star igrača!

Ako bi vas neko terao da definišete reč "solidan", onda je to igra Nemanje Bjelice ove sezone.

Bjeli dobija svojih 15 minuta po utakmici, i svaki minut odigra bez greške. Ne nameće se (možda je to i greška), ali greške je sveo na minimum.

Sinoć je njegova Minesota pobedila Dalas sa 112:99, a Nemanja je za 15 minuta pogodio oba šuta koja je imao (za 3 poena), i utakmicu završio sa 6 poena, 4 skoka, 2 asistencije i jednom blokadom.

Kod pobednika su najbolji bili Karl Entoni Tauns sa 31 poenom i 12 skokova i Endrju Vigins sa 23 poena, a kod poraženog Dalasa Denis Smit Junior sa 18 poena.

Evo i Nemanjine partije:

U iščekivanju Miloša Teodosića, Klipersi su doživeli još jedan bolan poraz, ovog puta protiv Memfisa - 113:104.

Odbrana Los Anđelesa nije imala rešenje za uravnoteženi napad Grizlija, kod kojih je čak 7 igrača bilo dvocifreno.

Majk Konli se oporavio od bolne Ahilove tetive i vodio je Memfis do pobede sa 22 poena, a pravi ključ pobede bila je klupa Grizlija, koja je nadigrala klupu Klipersa sa 55:22.

Blejk Grifin je bio najbolji kod Klipersa sa 30 poena, ali sve je to uglavnom bilo na suvi kvalitet (fizikalije), i iz igre 1 na 1, dok su Grizliji svoje poene davali iz tečnog napada u kojem se nije znalo odakle preti veća opasnost.

Drugim rečima, da, Klipersima je potreban Miloš Teodosić.

Mark Gasol je za Memfis dao 21 poen, a Tajriki Evans 20. Kod Klipersa je još jedino bio raspoložen Patrik Beverli sa 23 poena.

Demarkus Kazins i Antonio Dejvis su centarski par koji će da odradi posao protiv slabijih timova u NBA, i upravo se to desilo u utakmici Nju Orleans Pelikansa i Čikago Bulsa.

Pelikani su dobili sa 96:90 posle produžetka, a najbolji su bili upravo Dejvis (27 poena i 16 skokova) i Kazins (25 poena i 11 skokova), za koje Čikago nikako nije imao rešenje.

Kod Čikaga su bolji od ostalih bili Džastin Holidej sa 18 poena, Denzel Valentajn sa 16 i Lauri Markanen i Robin Lopez sa po 14.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.