Šved srušio Real, Baskonija oživela, Fener lagan! (VIDEO)
Foto: Reuters

evroliga, 5. kolo

Šved srušio Real, Baskonija oživela, Fener lagan! (VIDEO)

Zanimljivo veče u EL!

Objavljeno:

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su na svom terenu u Istanbulu Valensiju sa 79:66 (20:18, 18:12, 19:19, 22:17), u utakmici petog kola Evrolige.

U ekipi evropskog prvaka petorica igrača postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Luiđi Datome sa 16. Džejms Nunali postigao je 13, a Jan Veseli 12 poena, pet skokova i četiri asistencije.

SRAMOTA! SKANDAL! Kokeza zahtevao da ZAIGRA za reprezentaciju, Muslin odbio i popio otkaz! (FOTO)

Srpski košarkaš Marko Gudurić postigao je četiri poena.

U španskom timu najefikasniji je bio Fernando San Emeterio sa 11 poena, a po 10 su postigli Tibor Plajs i Sem Van Rosom.

Obe ekipe imaju po tri pobede i dva poraza.

U narednom šestom kolu Valensija će 9. novembra igrati u Moskvi protiv CSKA, a Fenerbahče će dan kasnije u Nemačkoj igrati protiv Bamberga.

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva slavili su na svom terenu protiv ekipe iz Milana, dok je Panatinaikos poražen u Vitoriji.

Izabranici Nevena Spahiju došli su do trećeg trijumfa kako su na svom terenu nadigrali Olimpiju iz Milana rezultatom 79-68. Dobijaju domaći košarkaši prvi kvartal sa 18-14, a do kraja prvog dela igre videlo se da su raspoloženiji za igru od gostiju iz Italije, kako su povećali prednost i na odmor otišli sa dvocifrenom prednošću (39-29). U nastavku, Milano je dodatno pao, domaćin je nastavio u dobrom ritmu, pa je praktično nakon 30 minuta rešio pitanje pobednika. Gosti su konačno nešto bolje zaigrali u poslednjem periodu, ali je bilo kasno. Uspeli su samo da upristoje poraz, ne i da ozbiljnije ugroze pitanje pobednika na ovom duelu.

Makabi je odlično podelio poene, Tomas je ubacio 14, po 12 su dodali Kejn i Tajus, koji je upisao i 15 skokova, dok su dvocifreni sa po 10 bili i Kol, Parahovski i Džekson. U poraženom sastavu 13 poena Bertansa, 11 je dodao Gudaitis, dok su po 10 upisali Tarčevski i Gaudlok.

Neizvesno je bilo u Vitoriji, gde je Baskonija dočekala Panatinaikos. Španski sastav je sa novim trenerom Pedrom Martinezom stigao do prvog trijumfa u EL ove sezone, slavili su u uzbudljivoj završnici protiv grčkog šampiona sa 85-84. Gosti su bolje otvorili meč, ali se domaćin konsolidovao brzo, pa je neverovatnom serijom 15-0 stigao do 11 poena prednosti. Ipak "Zeleni" su se probudili krajem prvog kvartala, prekinuli su seriju domaćin i svojom serijom stiglo do zaostatka od svega tri poena. Baski u drugom kvartalu uspevaju da zadrže prednost, opet dolaze do dvocifrenog viška, ali PAO je još jednom bio koncentrisaniji u završnici, te su spustili na samo dva poena razlike pred poluvreme. Polako je PAO uzimao stvari u svoje ruke, došli su do preokreta sredinom treće deonice, a prednost su držali sve do sredine poslednjeg kvartala, kada je domaćin poravano. Nisu izabranici Pedra Martineza uspeli da preokrenu rezultat, držao li su Paskvalovi puleni prednost, a u poslednjim trenucima bilo je veoma neizvesno.

Trojkom Grejndžera Baskonija prilazi na pola koša minusa na pola minuta do kraja, na drugoj strani maši Papas, a potom Buboa donosi prednost domaćinu nakon sjajnog prodora. Nije bilo vremena da PAO napravi dobru akciju, Rivers je pokušao u poslednjoj sekundi, ali je bio neprecizan.

Junak ekipe iz Vitorije bio je Rodrig Buboa, ali je najefikasniji bio sjajni Džejson Grejndžer koji je upisao 20 poena, šutirao je za tri poena 6/7. Heroj Buboa je postigao 15 poena, koliko je dodao i Šengelija, dvocifren sa 12 i Met Džening. U poraženom sastavu 22 poena Papasa, 16 je dodao Džejms Gist, pola koša manje je upisao Singlton, dok je sjajan bio Kalates sa 14 poena i isto toliko asistencija. Dvocifren i Rivers sa 12 poena.

foto: Profimedia

Real je doživeo poraz u Superkupu Španije, na samom početku sezone, a onda su vezali 10 pobeda u svim takmičenjima. Da ne dođu do 11. postarao se moskovski Himki, koji je u Madridu savladao "Kraljeve" rezultatom 80-86. U prvih 10 minuta bilo je tesno, ekipe su se u startu smenjivale u vođstvu, a onda je nešto stabilnija bila ekipe Jorgosa Barcokasa. Gosti su držali prednost, sve do početka drugog kvartala, kada je Real preokrenuo, ali nije dugo trajala inicijativa domaćina, Himki je dodao gas i brzo stigao i do 12 poena prednosti. Real se ipak konsolidovao i spustio deficit na šest poena pred veliki odmor. Sličan rasplet i u trećoj deonici, Real bolje otvara, dolazi do preokreta, ali se potom Himki budi i dolazi umalo do nove dvocifrene prednosti. Gosti iz Moskve su nakon 30 minuta imali sedam poena viška.

Šved je predvodio pobednički sastav sa 20 poena i pet asistencija, pratili su ga Anderson sa 16 poena, Entoni Žil sa 12, kao i Malkom Tomas sa 11.

Odličan i Stefan Marković koji je "flertovao" sa dabl-dablom, upisao je devet poena, osam asistencija, tri ukradene lopte i jedan skok. Bivši bek Zvezde Čarls Dženkins dodao je osam poena uz tri ukradene lopte. U ekipi Reala 12 poena, sedam skokova i tri asistencije najkorisnijeg igrača za oktobar Luke Dončića, pratili su ga sa po 10 poena Kozer (5as), Ajon (10sk) i Džefri Tejlor.

foto: Printscreen/Euroleague.net
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Espreso.co.rs/Beta/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.