PARTIZANOV RATNIK ZA ESPRESO: Muta se ne menja, on je jedan jedini! Ne postoji trener sa kojim može da se uporedi! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Dragan Kadić

DRUŽENJE U HALI 3

PARTIZANOV RATNIK ZA ESPRESO: Muta se ne menja, on je jedan jedini! Ne postoji trener sa kojim može da se uporedi! (FOTO) (VIDEO)

U gostima našeg portala na štandu Adria Media Group tokom sajma Medija bili su Strahinja Gavrilović iz Partizana, kao i cela delegacija BKK Radničkog sa Crvenog krsta

Objavljeno: 19:10h

Gotov je i taj treći po redu Sajam medija u hali 3 Beogradskog sajma. A, Espreso se potrudio da svim posetiocima štanda Adria Media Group omogući dobru zabavu, kao i interesantne razgovore sa javnim ličnostima.

U nedelju, poslednjeg dana sajma, došao je red i na sportske radnike, u ovom slučaju košarkaše, koji su bili ljubazni da nam dođu u goste i siti se ispričaju sa nama.

foto: Filip Plavčić
foto: Filip Plavčić

Naši dragi gosti ovog puta bili su košarkaš Partizana Strahinja Gavrilović i delegacija BKK Radničkog sa Crvenog krsta (tima čiji je Espreso medijski sponzor) predvođena prvim čovekom kluba Goranom Kalinićem, direktorkom kluba Marijom Kesić, ali i brojnim košarkašima od kojih najzvučnije ime nosi Aleksa Matić, zlatni Orlić, koji je sa reprezentacijom Srbije ovog leta osvojio evropsko zlato pobedom nad Španijom u finalu.

foto: Espreso

Gosti na Sajmu medija bili su takođe Marko Pecarski i Tadija Tadić, košarkaši Partizana.

foto: Espreso

EUFORIJA NA CRVENOM KRSTU! Reprezentativac Srbije pojačao Radnički! (FOTO)

Košarkaš Partizana je tokom boravka na AMG štandu pričao o izazovima koji su ispred njegovog tima, kao i o celom kontekstu u kom se klub nalazi ove sezone.

foto: Filip Plavčić

- Svaka utakmica za nas je bitna. Što ABA liga, što Evrokup. Sada smo napravili taj niz od četiri pobede. Uvek gledamo da idemo na pobedu, iako smo mlad tim. Ima tu iskusnih igrača (Novica koji povezuje sve to). Gledaćemo da dobijemo Limož, a onda ide Derbi. Veoma napornih nedelju i po dana, četiri gostovanja. Potrudićemo se da iskautiramo Francuze što bolje i da idemo na pobedu - istakao je Gavrilović.

Osvrnuo se i na svoj odnos sa trenerom Miroslavom Nikolićem koji ga trenira gotovo celog života (izuzevši pauzu kada je bio u SAD).

foto: Filip Plavčić

- Muta se ne menja. Trenirao je i mog oca, znam ga baš dugo. Muta ima svoj neki jedinstveni stil, ne mogu da ga uporedim ni sa kim. On je jedan jedini - kaže Strahinja.

Kvinsi Miler prelazi u Partizan? Bivši igrač Zvezde se oglasio i brutalno odgovorio Grobarima! (FOTO)

A, za predsednika KK Radničkog Gorana Kalinića imali smo pitanje o odnosu medija i sporta, ali i uticaju istih na mlade sportiste:

foto: Filip Plavčić

- Hvala na gostoprimstvu. Adria Media Group je naš dugogodišnji sponzor, kako medijski, tako i u svakom drugom smislu. Kad god dođemo kod vas u goste, osećamo se kao kod kuće. Svi košarkaši se tako osećaju. Što se tiče samih medija u Srbiji, mislim da deca nemaju baš mnogo prostora u medijima da pročitaju nešto šta se dešava u njihovoj zemlji. Najviše mogu da čitaju o NBA ligi, a piše se i o Španiji i Francuskoj gotovo više nego o Srbiji. Moralo bi da se našim košarkašima omogući više medijskog prostora, kako bi deca došla da gledaju košarku uživo. Velika je razlika kada gledate uživo košarku, nego kada celu noć čekate da gledate NBA ligu - istakao je Kalinić.

Pred klubom sa Crvenog krsta je veliki projekat. Šta o njemu kaže gospodin Kalinić?

foto: Filip Plavčić

- Realizovaćemo ga naredne tri sezone. Nije čudo što je deo ovog kluba Žarko Vučurović. Ne postoji nijedan trener pod kojim je toliko igrača eksplodiralo kao pod njim. Gledamo Luku Mitrovića, koji je sa njim radio celo leto, gledamo Milutinova koji odlično igra u Olimpijakosu, kao i mnoge druge sa kojima je radio. On je glavni šraf u pravljenju igrača. Ne možemo da se takmičimo sa Zvezdom i Partizanom, koji u odnosu na nas imaju velike budžete. Počećemo ozbiljno da se angažujemo oko dovođenja talentovanih igrača. Potrudićemo se da deci iz Beograda damo šansu, jer je i ona zaslužuju - jasan je stav predsednika ovog nekadašnjeg velikana jugoslovenske košarke.

foto: Filip Plavčić

A, još jedna faca poznata onima koji pomno prate košarku je i zlatni Orlić Aleksa Matić, novo pojačanje Radničkog, koji je takođe kratko porazgovarao sa nama. Između ostalog pričao je zašto se odlučio za Radnički, kada je imao ponude i iz SAD...

foto: Filip Plavčić

- Tri puta sam odbijen za vizu za Ameriku, pa sam se odlučio za Radnički, jer smatram da je to najbolja sredina za moj dalji razvoj. Trener je odličan, radiću sa Žaretom (Žarkom Vučurovićem prim. aut.), saigrači su sjajni, drago mi je što sam tu. Saigrači su me lepo primili. Ne družimo se mnogo van terena, pošto sam još nov u klubu, ali polako. Ima vremena. Kada sam bio u Megi igrali smo protiv Radničkog, pa ih znam dosta dobro - istakao je Matić.

TAKO SE TO RADI, MOMCI! JOKARA I BOGDAN ZAPALILI AMERIKU: Sinoć se u NBA igrao MORAVAC! (VIDEO)

Ostale teme o kojima smo razgovarali možete da pogledate na priloženom video snimku.

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.