Perović se oprostio od Partizana: Bila je čast igrati u crno-belom dresu!

Završava tamo gde se afirmisao

Perović se oprostio od Partizana: Bila je čast igrati u crno-belom dresu!

Tridesetogodišnji centar koji je odlučio da završi karijeru u sred sezone pričao je o toj svojoj odluci za klupski sajt
Objavljeno:

Sada već bivši košarkaš Partizana Kosta Perović rekao je da je zbog nedostatka volje za igrom i takmičenjem odlučio da završi karijeru u 30. godini. - Dobro sam razmislio i odlučio da je vreme za kraj. Već neko vreme sam razmišljao o tome kada je pravo vreme da se povučem i sada sam osetio da je došao taj trenutak. Jednostavno, volja za igrom i takmičenjem kod mene nije bila na željenom i potrebnom nivou već skoro dve godine. Na sve se nadovezala i povreda tokom boravka u Rusiji - rekao je Perović za sajt Partizana.

Instagram/BC Partizan
Iskusni centar je osvojio pet titula državnog prvaka i titulu Jadranske lige sa crno-belima. On se letos vratio u klub u kome je ponikao kako bi iskustvom pomogao mladoj ekipi. - Radio sam tokom celog leta, želeo da dokažem da mogu ponovo da igram košarku. Stvorila se mogućnost da ponovo obučem crno-beli dres i tom izazovu nisam odoleo. Ubeđen sam da bih do kraja sezone podizao formu i pružio bolje igre nego do sada, ali sam shvatio da voljni momenat više nije na potrebnom nivou - rekao je on. Perović je naveo da nije razmišljao o nastavku karijere po završetku ove sezone.
Saša Pavlić Koky
- Nisam razmišljao o tome da nastavim karijeru negde nakon Partizana. Drago mi je da karijeru završavam u klubu u kojem sam se afirmisao. Veliko hvala klubu za sve godine provedene u crno-belom, veliko hvala mojim trenerima Dušku Vujoševiću i Petru Božiću, kao i svima koji su bili oko tima. Košarka mi je pružila mnogo zadovoljstva u životu i verujem da sam se na pravi način odužio - rekao je 30-godišnji centar. - Bila je velika čast i zadovoljstvo sve ove godine igrati u Partizanu. Svakako ću nastaviti da dolazim na utakmice i učim svoju decu kako se voli Partizan - dodao je Perović.
Perović je počeo karijeru u Beopetrolu iz kojeg je prešao u Partizan. Posle Partizana otišao je u NBA ligu, u tim Golden stejt Voriorsa. On je još igrao za Valensiju, Barselonu, Unikahu iz Malage i Jenisej odakle se vratio u beogradski tim. Sa reprezentacijom je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.