Đorđević još nije saopštio spisak za kvalifikacije, ali iz njegove rečenice možemo da zaključimo da li će zvati igrače iz Evrolige!
Foto: Fonet / Aleksandar Levajković

lidere je već odredio

Đorđević još nije saopštio spisak za kvalifikacije, ali iz njegove rečenice možemo da zaključimo da li će zvati igrače iz Evrolige!

Ono što je sigurno jeste da će biti puno novih lica u nacionalnom timu

Objavljeno:

Selektori evropskih košarkaških reprezentacija već su počeli polako da objavljuju spiskove igrača na koje računaju za novembarske kvalifikacione mečeve za odlazak na Mundobasket 2019. godine.

Većina njih se uopšte nije obazirala na svađu FIBA i Evrolige i zabranu igračima koji nastupaju za evroligaše da igraju za reprezentaciju u kvalifikacijama, pa su i te igrače stavljali na spisak.

Mnogi sada sa iščekivanjem čekaju kakav će spisak igrača objaviti selektor Srbije, Aleksandar Saša Đorđević, koji se do sada nije oglašavao.

foto: Fonet / Aleksandar Levajković

Ipak, on je dao intervju za "Glas Srpske" iz koga možemo izvesti neke zaključke, pre svega kada je govorio o liderima koji će biti u timu, a pod njima nije podrazumevao igrače iz Evrolige, već na trio koji igra kod njega u Bajernu i učestvuje u Evrokupu - Lučić, Mačvan i Jović.

- Dobro je što su njih trojica kod mene u Bajernu. Poznaju sistem, lideri su i imaju iskustvo. Igraju dobro i biće osnova tima u budućnosti. Nije bilo lako odmah se prebaciti u klub, ali je apsolutno potrebno. Profesionalci smo, zato smo plaćeni i moraćemo isto tako da odreagujemo tokom prvih kvalifikacionih utakmica u reprezentaciji - rekao je Đorđević.

foto: Fonet / Aleksandar Levajković

Takođe, najavio je i dosta novih igrača kojima će biti ukazana šansa u nacionalnom timu.

- Kvalifikacije su kompleksne i videćemo kako ćemo odgovoriti tim zahtevima. To je naša obaveza i moramo tako da ih shvatimo. Biće dosta novih lica kao u svakoj reprezentaciji, možda ne u onima koji nemaju igrače u Evroligi i NBA ligi. Te selekcije imaju malu prednost u odnosu na nas - dodao je Đorđević.

Srbija je u kvalifikacijama u grupi sa Nemačkom, Gruzijom i Austrijom.

BONUS VIDEO: Gudelj baca dres klincu, odrasli čovek mu ga oteo

(Espreso.co.rs / Izvor: Glas Srpske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.