Dok se svet zgražavao zbog povrede Hejvorda, promaklo je da je Džeremi Lin doživeo užas, a reči hirurga nas teraju na jezu! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/PG SAVAGE TV

Moguć kraj karijere

Dok se svet zgražavao zbog povrede Hejvorda, promaklo je da je Džeremi Lin doživeo užas, a reči hirurga nas teraju na jezu! (VIDEO)

Košarkaš Bruklina se suočava sa mogućim krajem karijere, a sezona je sigurno gotova za njega

Objavljeno:

I dok je svet ostao šokiran i užasnut stravičnim prelomom koji je Gordon Hejvord doživeo na startu NBA sezone, ostalo je u senci da je isto tako užasnu povredu već na prvom meču doživeo i Džeremi Lin.

I to ne samo da je doživeo tešku povredu, već je u ovom trenutku njegova dalja košarkaška karijera pod velikim znakom pitanja, a to je saopštio hirurg Džejms Gledstoun.

- Mnogo stvari će morati da se utvrdi. Prvo, oštećena tetiva mora da se zaleči tako da ostane na istom mestu. Drugo, ta tetiva će morati da ima istu elastičnost. Ako se zaleči i bude rastegnuta, neće biti važno koliko su mu snažni mišići kvadricepsa - nikada neće moći da izvuče istu snagu iz kolena - kazao je Gledstoun za "Njujork Post".

Linu je pukla pateralna tetiva kolena i hitno je podvrgnut hirurškoj intervenciji i ova sezona je završena za njega, to je sigurno.

- Kod sportista koji rade toliko stvari na terenu - okreću se, skaču, pivotiraju, rehabilitacija će trajati duže. Nije povreda ista kod svakog, ali je najvažnije kako se zaleči. Neko kao Džeremi Lin oporaviće se 100 odsto, ali bio mogao da igra na samo 80 odsto svojih dosadašnjih mogućnosti. Takve stvari je teško predvideti, sve je to čista biologija - dodao je ovaj hirurg.

Poslednji igrač koji je takvu vrstu povrede doživeo je Keron Batler, pre sedam godina, a kako kaže Gledstoun najveće je pitanje kako je pukla tetiva.

foto: Reuters

- Ako je tetiva iščupa direktno iz kosti, iz čašice kolena, što je tipična povreda u ovom slučaju, tetiva može da se zašije na mesto. Što je najbolji scenario. Ali, ako se iščupa iz sredine, onda je jako teško vratiti je kakva je bila. Jer, onda imate dva slobodna kraja.

Podsećamo da je Lin prošle sezone takođe imao velikih problema sa tetivama zbog čega je odigrao samo 36 mečeva, a ima garatnovani trogodišnji ugovor na 36 miliona dolara.

BONUS VIDEO: Igrači Zvezde ispred Severa posle poraza od Arsenala

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.