ZA ČETVORICU SRBA UKUPNO 16 POENA NA POČETKU NBA: Ali neće vam se svideti kako su ti poeni raspoređeni! (VIDEO)
Foto: AP PHOTO/KIN CHEUNG/AP/Fonet/Fonetap

očekivalo se više

ZA ČETVORICU SRBA UKUPNO 16 POENA NA POČETKU NBA: Ali neće vam se svideti kako su ti poeni raspoređeni! (VIDEO)

Dvojica naših asova su videla parket u prvim utakmicama svojih ekipa

Objavljeno: 08:39h

Da budemo sasvim iskreni, očekivali smo više od naših na početku NBA lige. Ali ajde, što se kaže, prvi mačići se u vodu bacaju, a i nije sve tako crno, kad se razmišlja sa neke distance.

Da počnemo od čoveka koji je naša najveća zvezda u NBA.

Nikola Jokić je sinoć 3 četvrtine odigrao "jokićevski" - došao je u blizinu tripl-dabla, radio je sve na terenu (jedino nije mogao da zatvori reket protiv Gobera, da mu je život bio u pitanju, ali to je Jokić), Denver je imao dvocifrenu prednost sve vreme utakmice...

A onda, raspad, pucanje po svim šavovima. Na terenu je, što bi rekao Zvonko Mihajlovski, postojao samo jedan tim - Juta Džez. Poslednju četvrtinu su izgubilli sa 15 razlike i na kraju, prilično ubedljivih 106:96 za Jutu.

Loš start za Denver, ako se imaju u vidu njihove plej-of ambicije ove godine na Divljem Zapadu.

Jokić na kraju sa učinkom koji može da se oceni kao prosečan ili dobar, pa čak i odličan zavisi od procene posmatrača - 7 poena, 12 skokova i 8 asistencija (šut iz igre loših 3-10, od toga 1 trojka iz 4 pokušaja). Falilo je i njemu i Denveru još 12 minuta snage i koncentracije pa da pišemo hvalospeve ovde.

Jutu su do pobede doveli Rudi Gober sa 18 poena i 10 skokova i Alek Burks, koji je dao 12 poena u seriji Jute od 25:4, koja je preokrenula utakmicu. Derik Fejvors je dao 14 poena, a Riki Rubio je na svojoj prvoj utakmici u novom dresu podelio 10 asistencija.

Kod Denvera su najefikasniji bili Vil Barton sa 23 poena i Pol Milsap sa 19.

Kad je reč o drugom našem igraču koji je igrao, Nemanja Bjelica je odigrao sasvim solidno u porazu svoje Minesote od San Antonio Sparsa.

Nemanja je za 13 minuta imao 9 ubačenih poena (3-8 iz igre, 1-2 za trojku, 2-2 bacanja, uz 3 skoka i 1 asistenciju), i jedini je imao pozitivan +- odnos dok je bio na terenu - čak +15.

Kod poraženih "vukova" najefikasniji su bili Endrju Vigins sa 26 poena i Tauns sa 18 poena i 13 skokova, a Sparse je do pobede vodio Lamarkus Oldridž sa 25 poena i 10 skokova.

Sva obećanja Stena Van Gandija o "više minuta" za Bobija Marjanovića u novoj sezoni "ispunjena" su, ali zamalo, što bi rekli klinci.

Bobi je pobedu Detroita nad Šarlotom (102:90) gledao sa klupe, a Van Gandija verovatno, zbog pobede, niko neće ništa da pita o Bobijevim minutima.

A da ga pita, verovatno bi se pozvao na svoje ranije izjave da će Marjanovića da "koristi u zavisnosti od toga kako se uklapa u taktiku protiv nekog određenog tima", i da pik-end-rol napad Šarlota nije pravi mečap za Srbina".

Ovo je bilo najverovatnije i najveće razočaranje sinoć za ljubitelje NBA u Srbiji.

Na kraju, kako je i najavljeno, Bogdan Bogdanović nije ulazio na teren za Sakramento protiv Hjustona, zbog povrede skočnog zgloba u poslednjoj utakmici predsezone.

Možda su baš njegovi poeni falili za pobedu nad Hjustonom (Roketsi su dobili Kingse sa 105:100, uz 27 poena Brade Hardena.

Sve u svemu, Jokić igrao dobro tri četvrtine, a onda u jarak, kao i ceo tim Denvera, Bjelica solidan za svojih 13 minuta, Bobi za sada ostaje u paklu lažnih obećanja, a Bogdana čekamo da zablista.

A sutra - veliki derbi grada Los Anđelesa, i prvi koraci Miloša Teodosića na NBA terenima (u zvaničnoj utakmici).

Mirno li spavaš, Lonzo Bolu?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.