U NBA je ostavio dubok trag, a sada je kao iz topa ispalio: Voleo bih da se vratim da igram za Partizan! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

INSTITUCIJA MU JE U SRCU

U NBA je ostavio dubok trag, a sada je kao iz topa ispalio: Voleo bih da se vratim da igram za Partizan! (FOTO)

Dodao je i da bi voleo da može da igra sa nekadašnjom moćnom reprezentacijom Jugoslavije

Objavljeno:

Radoslav Rašo Nesterović je sa 16 godina prešao iz Ljubljane u Partizan, odigrao jednu sezonu kao junior i onda otišao u PAOK, ali ljubav prema crno-belima kod njega nije ugašena do dana današnjeg.

U intervjuu za hrvatski sajt "Basketball", na pitanje u koji bi klub voleo da se vrati da može još da igra, Nesterović je kao iz topa ispalio:

- U Partizan!

BAKLJE SVETLE, CEO KELN GORI: Marš Delija kroz ulice nemačkog grada! (VIDEO)

On je dodao i da bi voleo da može da igra sa nekadašnjom moćnom reprezentacijom Jugoslavije.

foto: Profimedia

- Najveći uzor u karijeri mi je bila - jugoslovenska reprezentacija ! Od Kukoča do Divca! Uvek sam imao želju da igram u takvoj reprezentaciji.

Radoslav je istakao da će sa velikom pažnjom pratiti razvoj karijere Bogdana Bogdanovića u NBA ligi.

REČI MUTE NIKOLIĆA KOJE ĆE ULEPŠATI DAN GROBARIMA: Međutim, ima tu jedna začkoljica! (FOTO)

- Bogdanović je u dobrom klubu. On je po meni jedan od najboljih igrača. Imao sam sreću da radim s jednim takvim igračem – Danilovićem. Strašno me podseća na njega. Najteži je taj prelaz. Bogdan je novajlija i svi će se pokušati da se dokazuju preko njega. Savet? Sve što je postigao u Evropi više ne važi. Ovo treba da shvati kao novi početak - rekao je Nesterović.

Nekadašnji NBA as je danas generalni sekretar Košarkaškog saveza Slovenije, pa se zato osvrnuo i na finale Evropskog prvenstva, u kojem je njegova reprezentacija pobedila Srbiju.

Nisam mogao da stojim na nogama, ne znam kako to da vam opišem: Utisci se slegli, Goran Dragić je dao vrhunski intervju o Eurobasketu! (FOTO) (VIDEO)

- Najgore je igrati protiv ekipe kao što je Srbija. Pored svih povreda i nedostatka igrača, kod njih se probudio inat i hteli su se da se dokažu celom svetu. Niko nije računao na njih, a pokazali su 120 odsto mogućnosti. To se meni svidelo. Zato je finale bilo tako veličanstveno, svi su dali sve od sebe. Ja sam stvarno uživao, lepo je bilo videti ta nadmudrivanja i nadjačavanja, niko nije hteo da popusti. Bilo je napeto do samog kraja i vratilo je neke ljubitelje košarke nazad uz tv ekrane - istakao je Radoslav Nesterović.

BONUS VIDEO: Dino Rađa za Espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.