Da li smo konačno dočekali da se i ova saga završi? FIBA i Evroliga seli za isti sto!
Foto: Logo

nađeno rešenje?!

Da li smo konačno dočekali da se i ova saga završi? FIBA i Evroliga seli za isti sto!

Držimo palčeve da će se pronaći zajednički jezik

Objavljeno: 09:20h

Prepucavanje FIBA i Evrolige na temu preklapanja termina njihovih takmičenja, poslednjih dana "preti" da preraste u konstruktivan dijalog.

MI I IONAKO... Hit izjava trenera Dinamo Kijeva o praznim tribinama u Humskoj! (FOTO)

FIBA je prošle nedelje odbacila predlog Evrolige, po kome bi se utakmice kvalifikacija za Svetski kup i Evropsko prvenstvo igrale u avgustu, umesto u četiri "prozora" (novembar, februar, jun-jul, septembar), ali je onda Evroliga kako-tako pozdravila kontrapredlog Svetske košarkaške asocijacije.

foto: Printscreen/youtube/Euroleague Basketball

Iz Švajcarske je predloženo da u "kritičnim" nedeljama Evroliga pomeri svoje utakmice sa četvrtka i petka na utorak, a FIBA da pomeri mečeve kvalifikacije sa četvrtka na petak.

U sedištu Evrolige u Barseloni ocenili su da takvo rešenje nije idealno - jer bi neki igrači morali da odigraju šest utakmica za samo 10 dana - ali su poručili da cene želju FIBA da razgovara i da će posle konsultacija sa klubovima saopštiti svoj stav.

Njima je to isto: Nemci su se ŽESTOKO IZBLAMIRALI pred meč Kelna i Zvezde! (FOTO)

Već u sredu je došlo do susreta čelnih ljudi dve organizacije, doduše spontanog. Generalni sekretar FIBA Patrik Bauman i predsednik Evrolige Đordi Bertomeu sreli su se na otvaranju novog trenažnog centra košarkaškog kluba Valensija.

foto: Beta

Kako se navodi u kratkom saopštenju FIBA, "gospodin Bauman potvrdio je gospodinu Bertomeuu da je kompromisni predlog, kojim se omogućava da evroligaški igrači igraju i za klubove i za reprezentacije, još uvek 'na stolu' i da bi se njegovim prihvatanjem rešio problem konflikta dva rasporeda". Ima nade...

BONUS VIDEO: Dino Rađa za Espreso

(Espreso.co.rs/ Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.