Ne mogu igrači da igraju 6 mečeva u 10 dana i da putuju po 40 sati! Evroliga odmah odgovorila na predlog FIBA!
Foto: Logo

ne nazire se rešenje

Ne mogu igrači da igraju 6 mečeva u 10 dana i da putuju po 40 sati! Evroliga odmah odgovorila na predlog FIBA!

Novi problem dodaje novu dozu stresa igračima, jer će biti prinuđeni da igraju dodatni broj utakmica u skraćenom vremenskom roku

Objavljeno:

FIBA i Evroliga i dalje ne mogu da nađu zajednički jezik oko nastupa igrača iz elitnog evropskog takmičenja u predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Svetska kuća košarke je poslala predlog, ali je on odbijen.

Da li ste spremni za 2. sezonu "Šala sa Jokićem"? Malo kolo, malo oro, a peva se Lejdi Gaga u presmešnom bade mantilu! (VIDEO)

Kad bi video Teodosića na treningu Klipersa, Muta Nikolić bi samo jednu reč stalno ponavljao! (VIDEO)

FIBA je predložila da se mečevi u Evroligi u novembru i februaru igraju dva dana ranije nego što je to planirano, kako bi košarkaši koji nastupaju u tom takmičenju mogli da igraju u kvalifikacijama. Nije se dugo čekalo na odgovor, a on je bio odričan.

foto: Printscreen/Euroleague

Čelnici Evrolige su se obratili saopštenjem:

- Evroliga je primila novi predlog FIBA povodom takozvanih reprezentativnih prozora, koji će se mešati sa terminima klupskih takmičenja. Evroliga i njeni klubovi zahvalni su jer je FIBA po prvi put poslala nekakav predlog, uprkos brojnim predlozima koje je Evroliga već poslala još od 2012. godine

foto: AP

Uprkos tome što Evroligini predlozi nikada nisu uzeti u razmatranje i unapred su bili odbijani, najnoviji predlog FIBA biće razmatran od strane Evrolige i njenih klubova. Međutim, činjenica je sledeća:

Gudurić reagovao na neviđen gest Grobara: Hvala navijačima Partizana! (VIDEO)

OVO JE BILO NEZABORAVNO! Veseli: Dolazio sam ovde na utakmice, ali nikada nisam igrao protiv Partizana! (FOTO)

FIBA i dalje nije rešila glavni problem reprezentativnih prozora, odnosno izostanke najboljih igrača tokom kvalifikacija. Problem i dalje postoji.

foto: FIBA

Novi problem dodaje novu dozu stresa igračima, jer će biti prinuđeni da igraju dodatni broj utakmica u skraćenom vremenskom roku. Na primer, igrači bi mogli da dođu u situaciju da odigraju čak šest utakmica u periodu od deset dana tokom februarskog reprezentativnog prozora, uključujući nacionalne kupove, Evroligu i reprezentativne utakmice. Povrh svega, neki igrači moraće da putuju i po 30-40 sati, pa čak i preko 50 sati u tom periodu.

Muški otpor crno-belih, ali zna se ko je evropski šampion! (FOTO) (VIDEO)

- Evroliga i njeni klubovi daće odgovor FIBI u narednim danima i sedmicama i ostaju otvoreni za diskusiju i dalju procenu stanja kako bi se rešio glavni problem - Fibin kalendar za 2017. godinu, jer i dalje onemogućava igrače da se odazovu reprezentativnim obavezama -navodi se u saopštenju Evrolige.

BONUS VIDEO: Dino Rađa za Espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.