Već 15 godina nam nedostaje njegov dvokorak: Na današnji dan je ubijen Haris Brkić! (VIDEO)

sećanje na legendu

Već 15 godina nam nedostaje njegov dvokorak: Na današnji dan je ubijen Haris Brkić! (VIDEO)

Haris je bio Partizanov čarobnjak u sjajnoj ekipi devedesetih godina, s Berićem, Tomaševićem, Koturovićem, Čubrilom, Drobnjakom, Vidačićem, Lukovskim, Radoševićem
Objavljeno:

Prošlo je već 15 godina od smrti Harisa Brkića. Tog kobnog 12. decembra 2000. godine, nepoznati napadač, odmah nakon treninga ispred hale "Pionir" pucao je u Brkića, a igrač je preminuo tri dana kasnije. - Zašto? Želim samo da pitam čoveka koji je oduzeo život mom sinu, zašto je to uradio? Više me ne zanima ni da li će biti kažnjen, samo hoću da znam zašto je pucao u mog Harisa. Njega više nema i ništa ne može da mi ga vrati, ali suprug i ja ne gubimo nadu da će ubica biti uhvaćen - izjavila je pre određenog vremenaHarisova majka Radmila. Za njima su svi plakali: 9 jugoslovenskih sportista čije je karijere prekinula iznenadna smrt! (VIDEO)

U njegovu čast se svakog leta održava turnir u njegovu čast koji igrjau njegovi bivši klubovi, Partizan, Budućnost i Bosna. Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu, a u karijeri igrao je za Borac iz Čačka, Partizan i Budućnost, a u mlađim selekcijama i za Bosnu. Četiri puta je bio šampion Jugoslavije, tri puta u Partizanu i jednom u Budućnosti, a tri puta je osvajao i Kup Jugoslavije. Sa prvakom Srbije igrao je i fajnal-for 1997/98. godine, a za crno-beleje odigrao ukupno 294 zvanične utakmice i postigao je 3740 koševa.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.