Duda Ivković iskreno iz dubine duše o velikoj sramoti Srbije: Da li je trebalo da ja vučem nekoga za rukav?
Foto: Fonet

nismo to smeli da dozvolimo

Duda Ivković iskreno iz dubine duše o velikoj sramoti Srbije: Da li je trebalo da ja vučem nekoga za rukav?

Zašto oproštajna utakmica čoveku koji je toliko zadužio našu košarku nije organizovana u Beogradu?

Objavljeno:

Dušan Duda Ivković je prošle nedelje vodio svoju poslednju utakmicu u karijeri.

Jedan od najboljih srpskih i evropskih trenera svih vremena još prošle godine je završio svoju karijeru, a sada mu je ukazana čast organizovanjem oproštajne utakmice u Atini, u organizaciji kluba kome je podario najveće uspehe, Olimpijakosa.

Pirejce je Duda doveo dva puta do krova Evrope i zato su se osetili dužnim da jednom od najznačajnijih imena u istoriji košarke organizuju oproštajni meč na kome su igrali protiv tima zvezda koje je on selektirao.

foto: Fonet

Srbija se sa druge strane nije setila ili nije želela da priredi takvu manifestaciju čoveku koji je zadužio njenu košarku brojnim medaljama i trofejima koje je osvojio sa nacionalnim timom i toga su se mnogi setili.

I samom Ivkoviću je krivo što takav događaj nije organizovan u njegovoj domovini, ali on ističe da nije želeo da nikoga "cima za rukav".

- Osnovna ideja je bila da ta utakmica bude u Beogradu. Ja stvarno, iz dubine duše, verujte mi, ne zameram nikome. Jednostavno, postojao je jedan duži period, od juna prošle godine, to je više od godinu dana, kad je mogao bilo ko da se javi i da napravimo nešto takvo. Da li je trebalo ja to da radim, da vučem ljude za rukav - upitao je Ivković u emisiji „Koš“ na radiju Sport FM.

foto: Fonet / Aleksandar Levajković

Tek sada se ponovo javlja ideja o tome da bi bilo lepo tako nešto organizovati i u Beogradu, a prema rečima trofejnog trenera on ne bi imao ništa protiv, mada sumnja da bi ponovo to izgledalo kao što je bilo u Atini.

- Sticajem okolnosti, to je napravljeno u Atini, i sada stvarno ne vidim da bi bilo na mestu... Sigurno je da neću odbiti bilo kakve akcije, učestvovaću u svakoj jer ja sam srećan čovek da mogu da mogu da pomognem na neki način, međutim, ovo što je bilo... Ovo verovatno ne može da se ponovi i da se napravi dva puta - poručio je Ivković.

BONUS VIDEO: Predstavljanje Partizanovog novog dresa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.