Cedevita hitno reagovala zbog slova U na dresu koje podseća na ustaški simbol! (FOTO)
Foto: aba-liga.com/Mornar/Media Pro

hitna promena

Cedevita hitno reagovala zbog slova U na dresu koje podseća na ustaški simbol! (FOTO)

Šampion Hrvatske poručio da im nije bila namera ništa da promovišu, ističu ili provociraju

Objavljeno: 09:41h

Ogromna prašina se podigla zbog dresova u kojima je igrala Cedevita na Superkupu ABA lige u Baru, tačnije problematično je bilo to, što je okarakterisano da je na njima istaknut ustaški simbol.

Problem je bio u ispisanom slovu "U" koje je na dresovima u fontu koji podseća na simbol koji su nosile ustaše.

Zagrebački klub je zbog toga hitno reagovao i poručio da će u najkraćem mogućem roku da promeni sporni detalj, i u saopštenju naveo da im nije bila nikakva namera da provociraju ili da veličaju ustaštvo.

- KK Cedevita je sportski klub koji je od malog kvartovskog projekta samo insistirajući na sportskim načelima došao u društvo ne samo najboljih regionalnih, nego i evroligaških klubova, s višestrukim naslovima nacionalnog prvaka. Rad, trening, strategija, poštenje, takmičenje i ekipni duh jedine su vridnosti koje promovišu igrači u dresovima Cedevite, a lopta jedini razlog zašto se bilo šta od toga radi. KK Cedevita nikada nije imala političke preferencije, niti se bavila politikom na bilo kom nivou.

foto: aba-liga.com/Mornar/Media Pro

- Naš je profesionalni pogon, od igrača do trenera, jedan od najraznovrsnijih na svaki način i narančastu boju dresa branili su i brane Srbi, Slovenci, Bosanci i Hercegovci, Hrvati i Amerikanci jednako, ljudi različitih političkih, društvenih, religijskih i drugih orijentacija. Identično smo razmišljali kada je tim vodio Maljković, Repeša ili danas Zdovc, i isto kad su u ekipi igrali Smodiš, Voren ili Ukić. Zbog toga nas više bole tendenciozne interpretacije nečeg tako prozaičnog kao što je font slova.

- Svakom ko ima ikakvu sumnju oko vrednosti kojima se KK Cedevita vodi otvoreno poručujemo da smo isključivo sportska organizacija, građanske orijentacije i najoštrije osuđujemo ekstremne političke tendencije kao i sve zločinačke pokrete. Žalimo ako se zbog slučajnog nalikovanja slova bilo ko osetio povređenim, a kako bi se izbegao svaki novi nesporazum fontove slova na dresovima i svim oznakama kluba zamenićemo u najkraćem roku - piše u saopštenju šampiona Hrvatske.

BONUS VIDEO: Dragić sa tri prsta slavio trijumf Slovenije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.