Legende jugoslovenske košarke ponovo na okupu! Konačno! Pred vama je premijera filma o prvacima sveta iz 1987. godine! (FOTO GALERIJA)
Foto: Promo

ne propustite

Legende jugoslovenske košarke ponovo na okupu! Konačno! Pred vama je premijera filma o prvacima sveta iz 1987. godine! (FOTO GALERIJA)

Trideset godina kasnije Divac, Kukoč, Đorđević, Rađa i ostali saigrači ponovo su na okupu

Objavljeno: 17:16h

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu u ponedeljak od 18 časova biće premijerno prikazan dokumentarni film pod nazivom 250 stepenika.

U SRBIJI OVO JOŠ NIJE RAĐENO: Partizan predstavio novi dres, i to na GENIJALAN NAČIN! (FOTO) (VIDEO)

Film je posvećen generaciji jugoslovenske juniorske reprezentacije koja je u italijanskom gradiću Bormiju 1987. osvojila titulu prvaka sveta u košarci predvođena legendarnim trenerom Svetislavom Pešićem.

Trideset godina kasnije Divac, Kukoč, Đorđević, Rađa i ostali saigrači ponovo su na okupu. Bilo je to vreme kad se šampioni nisu stvarali u klimatizovanim dvoranama već su na put ka osvajanju sveta krenuli u stočnim vagonima, spavali su u trošnim planinarskim domovima, trčeći uz strme i opasne stepenice na planini Igman koje i jesu simbol ove jedinstvene avanture. Pravo na san o svetskoj tituli niko nije mogao da im oduzme. Čak ni moćni Amerikanci, budući NBA i All-star igrači koje je trenirao čuveni Leri Braun. Svoju moć su dokazali u dva međusobna okršaja koji predstavljaju sinonim za nešto što mi danas zovemo jugoslovenska škola košarke...

NIJE KRAJ POJAČANJIMA U PARTIZANU: Muta Nikolić otkrio na čijem dovođenju crno-beli trenutno rade! (FOTO)

Pred premijeru ovog filmskog ostvarenja održan je svečani ručak na kome su se pojavile mnoge bitne ličnosti iz sveta košarke.

FOTKA OD MILION DOLARA! A na njoj - 157 trofeja! (FOTO)

Ko je sve prisustvovao ovom ručku, kao i kakva je bila atmosfera možete pogledati u našoj foto galeriji.

1 / 10 Foto: Promo

BONUS VIDEO: Basket poznati vs košarkaši Partizana

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.