Zvezda nije uspela da iznenadi Fener: Turski tim ubedljivo slavio u Istanbulu! (VIDEO)

EVROLIGA, 9. KOLO

Zvezda nije uspela da iznenadi Fener: Turski tim ubedljivo slavio u Istanbulu! (VIDEO)

Crveno-beli su na gostovanju Fenerbahčeu poraženi rezultatom 79:61, što im je peti poraz u Evroligi ove sezone
Objavljeno: 22:52h

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da naprave iznenađenje u Istanbulu. Crveno-beli su u osmom kolu Evrolige poraženi od Fenerbahčea rezultatom 79:61 (18:20, 21:17, 19:14, 21:10) Dobra igra iz prvog poluvremena nije ponovljena u drugom, a pritisak koji su nametnuli Turci nikako nije prijao ekipi Dejana Radonjića koja je nizom grešaka dozvolila i peti poraz ove sezone.

Od starta meča pa sve do pred kraj prvog poluvremena Zvezda je održavala prednost koja je u jednom trenutku iznosila devet poena. Bogdanoviću je "proradila" ruka pa je trojkom u finišu uspeo da proekrene rezultat u korist turske ekipe (37:39). Treća deonica je počela katastrofalno za tim iz Beograda koji punih šest minuta nije uspeo da postigne poen, ali je nekako izborio "samo -5" u toj četvrtini. Poslednjih 10 minuta prošlo je u promašajima crveno-belih sa svih pozicija, dok je ekipa Željka Obradovića nizala poene, pa i taj deo meča rešio u svoju korist (21:10). Odbrana i pritisak turskog tima su bili prejaki da bi se napravilo bilo kakvo iznenađenje.
Najefikasniji u taboru šampiona Srbije bili su Simonović sa 15, Cirbes sa 12 i Štimac sa 11 poena, dok je u Fenerbahčeu Datome ubacio 12, kao i Pero Antić. Bogdan Bogdanović postigao je 10 uz dve trojke iz četiri pokušaja. Nikola Kalinić meč je završio sa 7 ubačenih poena plus tri skoka. Odluka o plasmanu u Top 16 fazu pada narednog petka, kada u halu "Pionir" stiže Bajern iz Minhena. Zvezda će tako pred domaćom publikom probati da se plasira u narednu rundu najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi.
Sva dešavanja pre, za vreme, i posle utakmice mogli ste da pratit direktno uz Espreso.co.rs! KRAJ UTAKMICE 79:61 - Toliko o večerašnjem duelu, na kome Zvezda nije uspela da napravi iznenađenje, već je po drugi put ove sezone poražena od turskog tima.
Printscreen/Sportklub
75:58 - Na obe strane realizovani su brzi poeni, a domaća ekipa je nekim atraktivnim potezima počela da se poigrava, što je jasan znak da je u Istanbulu pitanje pobednika odlučeno. 54:70 - Kvinsi Miler je tek na pet minuta do kraja uspeo prvi put da se upiše u strelce, i njegova energija je mnogo falila na večerašnjem susretu. Velikih 14 poena je u trećem minutu poslednje deonice, tako da će Zvezda teško uspeti da napravi iznenađenje.

51:63 - Poslednju deonicu je Antić otvorio devetim poenom
napadu nagazio liniju i "predao" loptu Feneru napravio "+12". 51:58 - Ovo je rezultat kojim se ulazi u poslednjih 10 minuta utakmice. 49:56 - Štimac je bio očigledno fauliran što sudije nisu videle kao faul
Zvezdini košarkaši zbog nervoze popustili i dozvolili Feneru petom trojkom
46:50 - Datome je prekinuo seriju Zvezde od 7:0 trojkom
vratio neizvesnost. 42:47 - Zvezda je punih šest minuta bila bez koša, ali je Simonović uspeo trojkom Štimac je posle toga fauliran i iskoristio je oba slobodna bacanja. 37:45 - Na početku drugog poluvremena Fener je počeo da pravi pritisak
Zvezdi, pa je tako u tri minuta ekipa Dejana Radonjića KRAJ PRVOG POLUVREMENA!
Printscreen/Sportklub
37:39 - Bogdanović je pogodio drugu trojku, što je njegov osmi poen
prednost Fenerbahčeu na utakmici, na 15 sekundi do kraja poluvremena Zvezda nije uspela u poslednjem napadu da postigne poene, pa je ovim rezultatom Na nešto više od minut pre kraja svirana su dva faula u napadu, po jedan za obe ekipe, a zaradili su ih Maik Cirbes i Ali Muhamed.
35:34 - Bogdan Bogdanović je uspeo petim poenom na meču na samo poen zaostatka. 33:29 - Slukas je spustio na "-6", a onda su Lazić i Antić pogodili po trojku napadu promašio priliku da vrati zvezdu na devet poena razlike Radonjić zatražio tajm-aut.
Saša Pavlić Koky
29:21 - Markus Vilijams je prvo na sjajan način izblokiran od Bojana Bogdanovića a poene je realizovao Štimac prvom trojkom povisio na "+8". 23:19 - Simonović je vezao tri trojke i naterao Željka Obradovića tajm-aut.
20:18 - Ovo je rezultat kojim je završena prva četvrtina Simonović Cirbes
Printscreen/Sportklub
18:14 - Simonović je ponovo pogodio trojku, a na ovom meču je prvi tajm-aut 1:15 do kraja četvrtine igralo "bez stajanja". 15:10 - Centar Zvezde je sa osam poena za sada najbolji na meču
Saša Pavlić Koky
13:8 - Cirbes je promašio dodatno slobodno bacanje kod realizovanog šuta za dva druge strane prvim poenima uzvratio Bogdanović. Posle toga, Simonović je upisao peti poen na meču, a Jović četvrti.
7:6 - Ali Muhamed je uzvratio trojkom posle dva "prazna" Miler su u jednom napadu dva puta promašili šut za tri poena. 5:3 - Maik Cirbes je preko Judoa postigao prvi koš na utakmici Kvinsija Milera pogodio i realizovao slobodno bacanje. Simonović
Meč je počeo! 20:45 - Igrači su završili sa zagrevanjem, a Dangubić i Tejić Riki Hikman posle šest meseci
Printscreen/Sportklub
20:35 - Još nekoliko minuta ostalo
20:30 - Poslednji meč dva tima "Delije"
20:25 - Sjajna statistika svih ekipa u šuta Evrolige
20:20 - Turci su ovako uporedili
20:15 - Rezime poslednjeg meča Zvezde u Evroligi, moskovski Himki.
20:00 - Uz ovaj duel, bitan meč za crveno-bele jeste onaj u Minhenu Real, i Francuskoj, jer igraju Strazbur i Himki.
19:45 - Ovako izgleda trenutno stanje u Zvezdinoj grupi.
Printscreen/Flashscore.com

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.