JEDINI KOJI JE USPEO: Saša Đorđević je imao vrhunski šmekerski komentar kada su mu saopštili da je ušao u istoriju košarke!
Foto: Fonet/Dragan Mrđa

To je nekako palo u drugi plan

JEDINI KOJI JE USPEO: Saša Đorđević je imao vrhunski šmekerski komentar kada su mu saopštili da je ušao u istoriju košarke!

Selektor Srbije se upisao u istorijske almanahe "magične igre pod obručima"

Objavljeno:

Veliki uspeh je postigao Aleksandar Saša Đorđević i ove godine sa reprezentacijom Srbije odvevši je do finala Eurobasketa i srebrne medalje.

Selektor naših najboljih košarkaša je uspeo da izvuče maksimum iz tima kome je nedostajao veliki broj asova usled raznoraznih razloga i nastavio svoju žetvu medalja sa velikih takmičenja koju je započeo pre 4 godine u Španiji.

Legendarni "Sale nacionale" je tako uspeo da dođe do kurioziteta kojim se upisao u istoriju svetske košarke kao jedini čovek koji je i kao igrač i kao trener učestvovao u finalima na sva tri najveća takmičenja.

foto: AP

Tokom igračke karijere je osvojio dva zlata na Eurobasketu (1995. i 1997.), osvojio Svetsko prvenstvo (1998.) i igrao u finalu Olimpijskih igara (1996.).

Isto to, samo nažalost za sada bez zlatnih medalja je ostvario i kao selektor Srbije i to za samo četiri godine na čelu šefa stručnog štaba nacionalnog tima - Mundobasket (2014), Olimpijske igre (2016.) i Eurobasket (2017.).

foto: AP

- Nisam čuo za taj podatak, ali lepo ako je tako. Uostalom, kad pogledaš realno, pa Amerikanci ne mogu da igraju na Eurobasketu - prokomentarisao je u svom maniru miljenik nacije Đorđević.

Interesantno je da je njegov učitelj Željko Obradović bio veoma blizu istog podviga, ali njemu fali finale Eurobasketa u igračkoj karijeri.

BONUS VIDEO: Vladimir Lučić dan posle poraza u finalu od Slovenije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.