Trener i kapiten Zvezde govorili o ambicijama tima za narednu sezonu! Bilo je reči i o Boriši Simaniću! (FOTO)
Foto: Espreso

predstavljen novi tim!

Trener i kapiten Zvezde govorili o ambicijama tima za narednu sezonu! Bilo je reči i o Boriši Simaniću! (FOTO)

Crveno-bele uskoro očekuje turnir na Kritu, u organizaciji Evrolige

Objavljeno: 14:22h

Košarkaški klub Crvena zvezda predstavio je u beogradskoj Areni tim za sledeću sezonu.

ZVEZDA PREDSTAVILA TIM ZA NOVU SEZONU: Od njih Delije mogu da očekuju sve! (FOTO) (VIDEO)

Odmah posle toga počela je konferencija za medije srpskog šampiona.

Duško Savanović ambasador završnog turnira Evrolige: Kreće odbrojavanje do košarkaškog događaja godine u Beogradu! (FOTO)

Prvi je govorio trener crveno-belih Dušan Alimpijević:

- Nekoliko puta smo rekli šta su naši prioriteti i ciljevi za novu sezonu. Sve je to ispričana priča, očekuje se da se vidimo na terenu i da se vide rezultati.

Primarna je ABA liga koja obezbeđuje Evroligu, potom nacionalni kup i prvenstvo, a onda i Evroliga koja interesuje sve navijače. U Evropi želimo da budemo nezgodan protivnik svakom timu. Poštujemo protivnike i ne plašimo se nikoga - rekao je Alimpijević.

foto: kkcrvenazvezda.rs

Posle njega, prisutnima se obratio i kapiten Branko Lazić:

- Kao što je trener rekao i kao što se priča od početka priprema tim je nov sa dosta novih igrača i novim trenerskim kadrom, ali cilj ostaje isti. Zato zovem navijače da nas podrže jer nam je to najpotrebnije posebno na početku sezone i molim ih za strpljenje jer je to sada neophodno. Što se tiče moje povrede i dalje sam u fazi oporavka i trebaće mi jos nekoliko dana da se oporavim pre nego što počnem da treniram. Što se tiče mog izostanka u poslednjm mečevima krivo mi je posebno što sam sa klupe morao da gledam to i nisam mogao da pomognem saigračima pogotovo u tom finalu protiv Slovenije - rekao je Branko Lazić.

foto: kkcrvenazvezda.rs

Rekao je Alimpijević da javnost ne bi trebala da postavlja dodatni pritisak košarkašima Zvezde:

- Prošla godina je prošla godina, a ovo je nova ekipa. Ovim momcima ne bi trebalo postavljati takav pritisak jer je prošlosezonskom timu to bio kraj ciklusa, dok sada počinje novi ciklus - rekao je Alimpijevic.

foto: Espreso

Zanimala je novinare i situacija sa Borišom Simanićem:

- To nije pitanje za mene, oko toga šta je bilo prošle godine morate da pitate druge ljude. On je sada igrač FMP-a - rekao je Alimpijević i nastavio:

foto: Saša Pavlić Koky

- Naš najvažniji igrač koga u ovom trenutku nemamo je vreme. Za uklapanje novih igrača je potrebno upravo vreme. Mi od početka priprema nemamo sve igrače. Ovo je naš ful roster sada. Pripreme su prošle dobro, te pripremene utakmice su dobre ali bilo je i grešaka. Očekuje nas turnir Evrolige na Kritu gde ćemo videti neko naše realnije stanje ali opet bez Lazića i Antića - rekao je Alimpijević.

foto: Espreso

Za kraj, dotakao se trener crveno-belih sastava sa kojim raspolaže:

- Vrlo sam zadovoljan sa rosterom. Ja kada se sa igračem dogovorim u četiri oka za mene je on od tog trenutka najbolji na svetu. Poverenje njega u nas i nas u njega čini tim. Roster od 15 igrača treba da iznese sezonu, biće tu prirodne selekcije jer će verovatno nažalost biti i povreda usled 80 i nešto utakmica i biće i one veštačke selekcije usled odmaranja nekih najvaznijih igrača - zaključio je Alimpijević.

BONUS VIDEO: Predstavljanje tima KK Crvena zvezda za sezonu 2017/18

(U. M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.