Lokomotiva? Saša Obradović? Lak je to plen za sve bolju i bolju Crvenu zvezdu!
Foto: kkcrvenazvezda.rs

velika pobeda

Lokomotiva? Saša Obradović? Lak je to plen za sve bolju i bolju Crvenu zvezdu!

Polako se zahuktava Alimpijevićeva mašina

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde mts nastavili su da nižu pobede u pripremnom periodu. Crveno-beli su u šestom pripremnom meču savladali renomiranog rivala – Lokomotivu Kubanj rezultatom 87:82 (23:23, 24:23, 20:22, 20:14).

Do nove pobede Zvezdu su predvodili Milko Bjelica koji je ponovo bio izvrstan sa 24 poena, a odličnu podršku je imao u Džejmsu Feldinu koji je upisao 21 poen.

Trebalo bi istaći da je ova utakmica bila ’’poluotvorenog tipa’’ jer su njoj mogli da prisustvuju svi vlasnici sezonskih ulaznica za sezonu 2017/2018, kao i učesnici akcije ’’Doniraj i dominiraj’’. Na taj način KK Crvena zvezda mts je ponovo pokazala da se vernost isplati i izrazila zahvalnost za veru koju su navijači pokazali u dokazano pobednički sistem.

A, navijači su imali šta da vide. Dva izuzetno jaka rivala koji vredno rade da dosegnu takmičarski ritam su se u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’. Izabranici Dušana Alimpijevića su bili izuzetno motivisani, borili se i izgarali na terenu. Ne mnogo drugačije bilo je u redovima Lokomotive koju sa klupe predvodi Zvezdina legenda Saša Obradović i koja je uz izuzetak dva ruska reprezentativaca nastupala u punom sastavu.

Crveno-beli su igrali oslabljeni, ali su dali sve od sebe da se to na terenu ne primeti. Izostanak Nikole Radičevića, Ognjena Dobrića, Branka Lazića i najnovijeg pojačanja Pere Antića, nadoknadili su ostali crveno-beli prvotimci prikazavši odličnu partiju.

Utakmica je često ličila na pravu takmičarsku sa mnogo atraktivnih poteza, snažnih odbrana i konstantno veliku borbu. Meč je od početka do kraja bio u egalu. Rezultatske klackalice i neizvenost okončane su tek u završnici utakmice.

U prelomnim trenucima Tejlor Ročesti je pogodio šut sa poludistance, odbrana odradila izvrstan posao, a nije izostala i mirna ruka sa linije penala Matiasa Lesora.

foto: Saša Pavlić Koky

Na kraju, izuzetno vredna pobeda crveno-belih u veoma jakoj proveri. Prisutni navijači su nagradili Zvezdu za pobedu i izuzetno partiju gromoglasnim aplauzom i dali motiv više da nastave sa napornim radom.

Crvena zvezda mts – Lokomotiva Kubanj 87:82 (23:23, 24:23, 20:22, 20:14)

Crvena zvezda mts: Kešelj 6, Dangubić 6, Davidovac, Apić 1, Lazarević 1, Feldin 25 (5as), Janković, Ročesti 12 (4as), Lesor 14 (6sk), Jovanović 2, Bjelica 24 (4sk).

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.