ISTO MISLIMO: Selektor Italije stao na stranu Obradovića i žestoko opleo po FIBA!
Foto: AP

drugi najtrofejniji u evropi

ISTO MISLIMO: Selektor Italije stao na stranu Obradovića i žestoko opleo po FIBA!

Etore Mesina nimalo nije zadovoljan, kao i većina košarkaške javnosti, potezima koje povlači Svetska košarkaška federacija

Objavljeno:

FIBA je ušla u veliki rat da bi dokazala svoju moć, a očigledno će najviše izgubiti sama košarka.

Kritičara poteza Svetske košarkaške federacije je svakog dana sve više, a poslednji koji se javio je Etore Mesina, jedan od najtrofejnijih evropskih trenera i selektor Italije.

On je stao na stranu Željka Obradovića i drugih košarkaških veličina koje oštro kritikuju poteze FIBA.

foto: EPA/Abir Sultan

- Ne mogu da kažem da sam srećan. Ja volim svoj tim, uživam da radim u njemu, uživam da radim sa ljudima sa kojima trenutno radim. Situacija je trenutno takva da, ukoliko si deo NBA lige ili Evrolige, ne možeš da budeš istovremeno i deo nacionalnog tima. Čitam šta drugi misle o tome – Željko Obradović, Jasikevičus i svi igrači. Svi mislimo isto, a niko od nas ne može da utiče na donošenje odluka - rekao je Mesina.

Još veći problem predstavljaju novouvedene kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će se igrati kao u fudbalu, a u kojima je već odlučeno da neće igrati igrači iz NBA i Evrolige.

foto: EPA/Abir Sultan

- Još teža situacija će nastati kada će selektori koji su pozvali jedan tim da izbori plasman na Svetsko prvenstvo, morati da se zahvale tim igračima i pozovu druge. Za igrače je to ponižavajuće. Igraš za svoju zemlju, izboriš plasman na veliko takmičenje i na kraju dođu neki novi momci da igraju na tom takmičenju. Zanima me šta će se sledeće dogoditi - poručio je Mesina.

BONUS VIDEO: Dušan Tadić posle pobede nad Moldavijom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.