Nastavlja se akcija obnavljanja propalih terena! Novi je otvorio legendarni Kićanović! (FOTO)
Foto: Promo

SVAKA ČAST, SAMO NAPRED

Nastavlja se akcija obnavljanja propalih terena! Novi je otvorio legendarni Kićanović! (FOTO)

Legenda srpske košarke uz prisustvo brojnih prijatelja i bivših saigrača presekao vrpcu terena KK Železničar u Čačku koji sada nosi njegovo ime. U akciji kompanije Mozzart na svakih deset dana nicalo jedno košarkaško igralište

Objavljeno: 09:39h

Jedna od najvećih akcija za omasovljenje i podršku sportu u Srbiji „Sto terena za jednu igru” koju je pokrenula kompanija Mozzart stigla je do pola puta. Tim povodom potpuno je rekonstruisan teren čuvenog KK Železničar iz Čačka, a vrpcu je presekla legenda srpske košarke Dragan Kićanović, po kome će popularno „Želovo” od sada da nosi ime.

Baš na dan otvaranja Evropskog prvenstva u košarci, nekadašnji evropski i svetski šampioni došli su da u čast KK Železničar, Dragana Kićanovića i grada košarke podrže najmasovniju akciju za trofejni sport. Dušan Ivković, Željko Obradović, Goran Grbović, bivši saigrači i prijatelji okupili su se u Čačku na oduševljenje velikog broja građana koji došli da ih još jednom pozdrave sa istih tribina sa kojih su ih nekada bodrili.

Teren „na kom se igrao najbolji basket u staroj Jugoslaviji”, kako svedoči novi grafit čačanskih umetnika urađen za ovu priliku, sada ima specijalnu podlogu, profesionalne table i obručeve. Prvi su ih testirali Marinović, Pešaković i saigrači iz Borca, kao i prvotimci Železničara, koji su se na najbolji mogući način predstavili uoči početka nove sezone.

foto: Promo

Legendarni Kića evocirao je uspomene sa ovog terena, pozdravio mnogobrojne prijatelje, sadašnje i bivše košarkaše, Čačane i istakao važnost akcije „Sto terena za jednu igru”:

“Smatram da je ovo najlepše igralište ne samo u Srbiji nego i u regionu. Pored lepote i novog izgleda, ono što je bitno je da duh koji decenijama vlada na ovom terenu ostane neokrnjen. Teško je naći reči kojima bi se izrazila zahvalnost. Normalno da mi je porodica najsvetlija i oslonac, ali moram istaći da mi je ovaj trenutak drugi najlepši u životu”, rekao je na otvaranju terena Kićanović.

Nekadašnjem olimpijskom, svetskom i evropskom šampionu generalna direktorka kompanije Mozzart Koviljka Lončar uručila je plaketu za podršku akciji, koja predstavlja i zvaničnu potvrdu da nekadašnje „Želovo” od 31. avgusta nosi ime “Dragan Kićanović”.

"U našoj akciji je u proteklih godinu i po dana u proseku na svakih 10 dana nicao po jedan košarkaški teren. Posao nije bio lak ni organizaciono ni građevinski, ali su nas ohrabrivali utisci oduševljenih građana širom naše zemlje. Osnaženi i inspirisani tom energijom, nastavljamo dalje i u obnovu narednih 50 igrališta, daćemo sve od sebe da ih rekonstruišemo još brže. Nećemo se zadržati samo na ovoj akciji, jer društveno odgovorno poslovanje kompanije Mozzart jedan je od naših zaštitnih znakova. Hvala svim košarkaškim legendama koje su od početka podržale najmasovniju akciju za trofejni sport „Sto terena za jednu igru“, svima koji su nam pomagali u realizaciji, lokalnoj samoupravi i građanima“, Koviljka Lončar.

Hvala svim košarkaškim legendama koje su od početka podržale najmasovniju akciju za trofejni sport „Sto terena za jednu igru“, svima koji su nam pomagali u realizaciji, lokalnoj samoupravi i građanima“ “, rekla je Koviljka Lončar, generalna direktorka kompanije Mozzart.

foto: Promo

Humanitarni karakter događaja dodatno je ujedinio sve prisutne oko jednog cilja – što više pogođenih šuteva van linije 6,75 za čačansko porodilište! Šutiralo se tačno 50 trojki, a svaki pogodak povećavao je sumu za donaciju. Uspešni su bili šuteri iz grada na Moravi, a kompanija Mozzart je na veliko oduševljenje svih usvojila i one koji nisu prošli kroz obruč, pa je za čačansko porodilište skupljeno 500.000 dinara!

Humanitarni i košarkaški događaj upotpunila je i predstavnica košarkašog tima specijalne olimpijade Lidija Vujović, koja je kao korisnik ustanove za dnevni boravak dece „Zračak” iz Čačka primila donaciju kompanije Mozzart, koju je u još jednoj društveno odgovornoj akciji “Humanitarni tiket u podne” glumac Dimitrije Ilić usmerio baš ovom domu iz njihovog rodnog grada.

Čačanska košarka ne mora da brine za budućnost, a to je pokazala i slika na samom kraju svečanog događaja, dečaci i devojčice okupljeni u klubovima Borac, Železničar, Mladost ispunili su košarkaški teren jureći ka košu sa loptama koje im poklonila kompanija Mozzart!

Podsetimo, ovu veliku društveno odgovornu akciju podržali su naši reprezentativci koji će se boriti za evropsko zlato Bobi Marjanović, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Bogdan Bogdanović, Miroslav Raduljica, Nikola Kalinić, Marko Simonović uz harizmatičnog Miroslava Nikolića, kao i legende Dejan Bodiroga, Svetislav Pešić, Dejan Tomašević, Nikola Pekovića…

Ministarstvo omladine i sporta takođe je u potpunosti podržalo projekat kompanije Mozzart koji doprinosi razvoju košarke i pozitivno utiče na društvo u celini.

Do sada je kompanija MOZZART obnovila terene u Pirotu, Prijepolju, Feketiću, Zrenjaninu, Kragujevcu, Vrnjačkoj Banji, Velikoj Drenovi, Kruševcu, Valjevu, Šapcu, Pribojskoj banji, Labudovom brdu, Mačvanskoj Mitrovici, Beloj Crkvi, Svilajncu, Preševu, Negotinu, Rumi, Novom Sadu, Nišu, Kovinu, Obrenovcu, Leskovcu, Zrenjaninu, Raškoj, Novoj Varoši, Bačkoj Palanci, Zaječaru, Bajinoj Bašti, Lazarevcu, Čukarici, Paraćinu, Čukaričkoj padini, Ubu, Savskom vencu, Vrbasu, Užicu, Kikindi, Inđiji, Subotici, Prokuplju, Smederevskoj Palanci, Apatinu, Sremskoj Mitrovici… Ukupno 50, a biće ih još. Do svih 100 obnovljenih terena!

BONUS VIDEO: Nikola Bulatović za Espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.