PRVI INTERVJU NIKOLE BULATOVIĆA POSLE DUGO VREMENA: Najkontroverzniji košarkaš s ovih prostora OTVORENO O SVEMU! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

Espreso intervju

PRVI INTERVJU NIKOLE BULATOVIĆA POSLE DUGO VREMENA: Najkontroverzniji košarkaš s ovih prostora OTVORENO O SVEMU! (VIDEO)

Bivši jugoslovenski reprezentativac i član šampionske generacije iz Barselone i Atine posle dugo vremena pričao je za srpske medije

Objavljeno:

Dugo, jako dugo nismo imali prilike da čujemo i vidimo Nikolu Bulatovića u srpskim medijima.

Obeleženo 20 godina od evropskog zlata u Barsi: Sale Đorđević održao govor koji će napaliti njegove Orlove do daske! (FOTO)

Nekadašnji proslavljeni košarkaški reprezentativac i član brojnih klubova, poslednjih godina našao se maltene u medijskoj ilegali kada je u pitanju Srbija, iako živi u rodnoj Crnoj Gori, nakon odsluženja zatvorske kazne krajem 2015. godine.

Prilika da ga srpska javnost ponovo vidi i da priča za ovdašnje medije ukazala se na proslavi sjajnog jubileja 20 godina od osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 1997. godine u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije.

ZAŠTO SE ONI SE NISU POJAVILI? Obeleženo 20 godina od zlata u Barseloni, ovi igrači nisu došli na slavlje! (VIDEO)

Bulatović je bio član te sjajne generacije koja je godinu dana kasnije postala i svetski prvak u Grčkoj.

Taj Eurobasket u Španiji ostao je upamćen pre svega po onoj čuvenoj pobedi nad Hrvatskom u četvrtfinalu trojkom Saše Đorđevića u poslednjoj sekundi, a upravo je Nikola Bulatović posle tog koša bio onaj momak koji je fudbalskim rečnikom kazano degažirao loptu na tribine.

Sada 20 godina kasnije opet se pojavio osmeh na njegovom licu kada je na video bimu video taj momenat u kratkom filmu o odbrani evropskog trona "plavih".

- Normalno je da su mi prodarile emocije i sada posle 20 godina, kao i tada. Sada smo više svesni kakav smo rezultat tada napravili kao generacija koja je tada reprezentovala Jugoslaviju. Moja malenkost je bila u toj generaciji asova kakvi su Danilović, Đorđević, Savić, Saša Obradović, Bodiroga i svi smo dali neki doprinos da dođemo do te zlatne medalje. To je i ono što je i Željko rekao da smo mi sada ovde da prenesemo pozitivnu energiju i ovim mladim momcima koji pored svih nekih hendikepa i povreda moraju da veruju u sebe. Ako budu verovali, pokazali taj karakter koji mi imamo biće dovoljno za jednu od medalja. Iskreno se nadam i iskreno verujem da će se ovi momci naći u tom finalu za petnaestak dana.i da ćemo vrlo brzo imati povoda za okupljanje.

Prisetio se i kakav je tada bio njegov osećaj posle one Saletove trojke u poslednjoj sekundi mimikom koja se pojavila na njegovom licu.

- Auuuuu! Pritisak je bio veliki! Sada sa ove distance kad pogledam, sav taj neki naboj, pritisak koji je čitava ekipa imala da je stao u to moje degažiranje lopte. Valjda nismo ni verovali, msve nam se nekako poklopilo. Taj meč protiv Hrvata je bio ključan i kada smo njega prošli onda je sve bilo lakše. Nesumnjiva je razlika bila u kvalitetu između nas i Hrvatske, ali smo mi otvorili loše utakmicu, oni su bili rasterećeni i kako to obično bude krenulo ih je sve, ali hvala Bogu Sale je pogodio tu trojku. Tada smo znali da smo sigurno u finalu. Emocije su bile velike, a naboj kada pobedite u takvoj utakmici, verovatno sve izađe na takav način. Reakcija moja je bila takva. Uvek se nasmejem, i klinci kada mi pokažu taj klip pokušavam da im kažem šta se tu stvarno desilo. Šta je unutar čoveka, kada imate tu potrebu, želju, žlite tu medalju,onda verovatno da čovek daje deo sebe da dođe do nje.

Upravo tako se i mi sećamo, jer je ta ekipa tada protutnjala kroz

polufinale i finale gde se revanširala Italijanima za poraz u grupi, iako su oni zbog svoje nemoći igrali prljavo i podmuklim potezima i udarcima pokušavali da spreče Jugoslaviju da ih pobedi.

foto: Espreso

- To finale sa Italijanima se nikada nije ni dovodilo u pitanje. Bilo koga da pitaš, nije se postavljalo pitanje ko će da dobije. Mi smo od tih istih Italijana izgubili u grupi, više nekom našom opuštenom igrom nego njihovim kvalitetom. Oni su bili "prljavi", poznati su kao takvi, foliraju i mi smo podlegli nekim provokacijama. I verovali ili ne, ali od tog momenta mi smo koristili slobodne trenutke da navijamo za njih samo da bismo se našli u finalu sa njima. Od izlaska na parket se znalo, imali smo želju da pokažemo kvalitet i nadmoć u odnosu na njih. Ne znam kako je to izgledalo ljudima preko televizora, ali verujte da se kod nas nije postavljalo pitanje pobednika što je na kraju i rezultat pokazao.

Iz prošlosti se vraćamo u sadašnjost i Evropsko prvenstvo koje počinje u četvrtak, a na kome selekcija Srbije uprkos brojnim problemima sa povredama igrača i odsustvom najvažnijih pojedinaca, i dalje ide sa najvišim ambicijama i ciljem da se osvoji medalja.

- Svi ovde verujemo da ovi naši momci mogu do finala. Iskreno verujem da su oni ti favoriti i da će nas obradovati. Španija sigurno jeste jedan od favorita, oni već 10 godina su lideri na svim takmičenjima i zemlja su koja uvek pretenduje na završnicu. Italija će vrebati svoju šansu, imaju sjajnu generaciju mladih igrača, Grčka takođe, Turska kao domaćin će biti favorit nošena publikom, jer kod njih popularnost košarke raste iz dana u dan. Ruse nikada ne treba zanemariti, oni su imali pehove sa rezultatima, ali imaju jako dobru ekipu. Od ekipa koje ne svrstavaju u favorite mislim da Crna Gora ima sjajnu ekipu igrački, jako kvalitetni igrači. VIdećemo kako će to delovati u grupnoj fazi. Biće ekipa koje će sigurno iznenaditi, ali vidim negde da će se bitka za prvo mesto voditi između Francuske, Španije i Srbije - poručio nam je Nikola Bulatović.

BONUS VIDEO: Sale Đorđević o spisku

(U. Marjanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.