I DALJE BEZ PORAZA! Italijani nisu dorasli Srbiji, Sale isprobao sve opcije na pleju, Marjanović izludeo Azure! (VIDEO)
Foto: Fonet/aleksandar Koković

Akropolis kup

I DALJE BEZ PORAZA! Italijani nisu dorasli Srbiji, Sale isprobao sve opcije na pleju, Marjanović izludeo Azure! (VIDEO)

Pošto na Eurobasketu neće biti Teodosića, selektor je pružio šansu četvorici da odigraju na "kecu"

Objavljeno: 20:21h

Srbija je rezultatom 73:65 slavila nad Italijom u OAKA areni u okviru prvog kola Akropolis kupa u Atini.

Na ovom meču nisu igrali Nikola Kalinić i Branko Lazić, a svi ostali, koji nisu povređeni, bili su na parketu. Nemanja Nedović je meč posmatrao pored terena sa longetom na ruci, a kao što je već poznato, on neće biti u kombinaciji za ovo takmičenje.

Odbrana našeg tima je bila veoma slaba u prvoj četvrtini, naši košarkaši su se mučili sa Belinelijem, imali su u napadu dosta izgubljenih lopti što se odrazilo i na rezultat, Italijani su u tim momentima čak i vodili.

Ipak, u nastavku nešto drugačija priča, naši su krenuli agresivnije na Italijane u odbrani, Boban Marjanović je bio nerešiva enigma, postigao je ukupno 14 poena u prvom poluvremenu.

foto: AP

U drugom poluvremenu, poneki loši periodi u igri našeg tima, ali je opet "Nežni Div" bio veoma raspoložen, i uz dobru pomoć saigrača predvodio je seriju srpskog nacionalnog tima. Već dva minuta pred kraj bilo je jasno da Italijani nema šta da traže na ovom duelu, razlika je bila nedostižna.

Boban Marjanović je na kraju imao ukupno 21 poen i 8 skokova, Lučić je dodao 12 poena, a Bogdanović 10. Na drugoj strani Belineli najbolji sa 20 poena.

U četvrtak u istom terminu Srbija igra protiv Gruzije.

Srbija: Mačvan 5, Bogdanović 10, Lučić 12, Milosavljević 2, Birčević 0, Štimac 6, Micić 6, Gudurić 3, Jović 2, Kuzmić 6, Marjanović 21

Italija: Heket 5, Dela Vale 0, Belineli 20, Aradori 11, Filoj 6, Bilja 0, Meli 6, Paskolo 2, Ćervi 2, Ćinaćrini 0, Abas 0, Baldi Rosi 0, Burns 4, Datome 9

BONUS VIDEO: Ne menjaju gaće, jedu istu hranu, uriniraju po rukama: 10 uvrnutih sujeverja čuvenih sportista

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.