KAKVE SU ŠANSE DA SRBIJA UZME MEDALJU BEZ TEA? Šta o tome kažu legende srpske košarke Moka, Muta, Grba i Vlade?
Foto: Filip Plavčić/Dado Đilas/Aleksandar Jovanović Cile/Dragan Kadić

i dalje smo jaki

KAKVE SU ŠANSE DA SRBIJA UZME MEDALJU BEZ TEA? Šta o tome kažu legende srpske košarke Moka, Muta, Grba i Vlade?

Košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u velikom problemu posle povrede kapitena

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije nastupiće značajno oslabljena na predstojećem Eurobasketu.

OGLASIO SE TEO! Posle ove njegove izjave jasno je koliko je hteo da igra za Srbiju, čak su i Klipersi pokušali da pomognu!

Posle Marka Simonovića i Miroslava Raduljice, novi problem u našoj reprezentaciji se pojavio povredom Miloša Teodosića.

Novi član Los Anđeles Klipersa neće moći da pomogne selektoru Aleksandru Đorđeviću na predstojećem Eurobasketu zbog povrede lista.

Miloš Teodosić je bez sumnje mozak naše reprezentacije i jedan od najboljih igrača Evrope i njegovim izostankom šanse reprezentacije Srbije za medalju na predstojećem Eurobasketu su značajno umanjene.

DRAŽEN BI BIO ŽIV DA JE SLUŠAO LEKARE: Aco Petrović o pokojnom bratu i silasku s postolja u Atini "95"! (FOTO) (VIDEO)

Jedan od pomoćnika selektora Đorđevića i trener košarkaškog kluba Partizan, Miroslav Nikolić izneo je svoje mišljenje:

- Mi smo uvek imali visoke ciljeve. Oslabljeni smo, nije Teodosić jedini koji neće igrati, nama čak osam igrača fali. Borićemo se maksimalno, verujemo u uspeh. Ima u ekipi dosta kvalitetnih igrača koji mogu da nadoknade izostanke, Nedović se oporavio on će sigurno značiti. Ne može se reći da sigurno uzimamo medalju, ali igraćemo požrtvovano kao što smo pokazali i na turnirima koje smo do sada igrali. U Atini ćemo isprobati još neke igrače, naša reprezentacija ima dobre igrače i dalje. Treba verovati u uspeh - rekao je Miroslav Nikolić.

foto: Filip Plavčić

Još jedna legenda srpske košarke i košarkaškog kluba Partizan, Goran Grbović, zna ko bi mogao da zameni Miloša Teodosića.

- Mi smo igrali pripremne turnire bez Teodosića, on je bio pošteđen zbog povrede lista koja je stvarna, nije nerealna. Žao mi je zbog atmosfere, ali ima potencijala koji mogu da zamene Teodosića, pre svega tu su Bogdanović koji ima liderske sposobnosti i Nemanja Nedović. Činjenica da je cela Evropa odahnula zato što Teo neće moći da igra. Naša šansa leži u činjenici da su sve ovo mladi igrači, posebno Bogdan, koji ima tu lidersku crtu i možda ne može da zameni motoriku ekipe zbog Tea, ali može da puno doprinese očuvanju atmosfere koja je inače veoma važna za reprezentaciju. Veliki problem imaće i selektor Đorđević koji će morati da promeni i strategiju i koncepciju igre, pa čak i taktiku koju je pripremio. Smanjene su nam šanse za prvo mesto za koje smo sigurno bili favoriti, ali ja verujem u ove momke koji su ostali i koji su se odazvali jer su to izuzetni talenti koje će Saša sigrurno spakovati u odličnu ekipu. Šanse za zlatnu medalju su malo manje, ali i dalje postoje - rekao je Goran Grbović.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Još jedna legenda košarke na ovim prostorima Zoran Moka Slavnić uporedio je izostanak Teodosića sa hendikepom koji je zadesio reprezentaciju Španije kada se na utakmici protiv Belgije povredio Serhio Ljulj.

- Sigurno je da će Raduljica i Teodosić faliti i da bi sa njima bili jači, ali kao što čujemo od selektora Đorđevića on uvek insistira na tom kolektivnom kvalitetu i moram da verujem da će to igrači koji budu išli na Evropsko prvenstvo imati kao dodatni motiv. Sigurno je da gubitak proverenog centra, kao i kreatora igre jeste hendikep, ali to se isto desilo Španiji sa Ljuljom, Francuska je potpuno podmladila ekipu, tako da objektivno imamo kvalitet i dalje da se borimo za visok plasman. Ja sam bio spreman da kažem da ćemo se prošetati, a sada ću malo da se korigujem i kažem da ćemo protrčati kroz Eurobasket - rekao je Zoran Moka Slavnić.

foto: Dragan Kadić

Svoje mišljenje o šansama reprezentacije dao je i Vlado Đurović.

- Šanse za medalju na predstojećem Eurobasketu su nam sigurno smanjene posle povrede Miloša Teodosića. On je vođa, kapiten, uzimao je odgovornost u odlučujućim momentima, protivnici su ga se plašili i igrači imaju veće samopouzdanje pored njega. On je kreator igre, da su tu Jokić i Bjelica situacija bi možda bila drugačija, ali sada smo ostali na samo jednom pravom kreatoru a to je Jović. Meni se sviđa kako igra reprezentacja, protok lopte je fantastičan, igraju timski, odbrana se igra veoma čvrsto. Veliki hendikep su izostanci kapitena, kao i Raduljice, Jokića i Bjelice, neće igrati ni Simonović, nedostaju nam pravi asovi koji prave razliku, a to će biti teško nadoknaditi. Bio sam na Kopaoniku sa reprezentacijom, izuzetna atmosfera vlada u ekipi i igrači veruju u sebe, možda posle ovih povreda nije realno očekivati zlatnu medalju, ali i bronza bi bila veliki uspeh - rekao je Vlado Đurović.

foto: Filip Plavčić

Sasvim je sigurno da će izostanak Miloša Teodosića biti veliki hendikep za našu reprezentaciju, ali treba podržati selektora Đorđevića i ekipu koja je dokazala da ima kvalitet da savlada najbolje evropske reprezentacije i bez svih igrača koji će nedostajati i na Eurobasketu.

Jedna od najboljih srpskih košarkašica došla u Partizan! (VIDEO)

Mišljenja stručnjaka i javnosti ne razlikuju se previše i sasvim je sigurno da će cela košarkaška javnost u Srbiji svim srcem biti uz Orlove u Turskoj.

BONUS VIDEO: Branko Lazić za Espreso direktno sa Kopaonika

(Ž. Sokić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.