Pefi Marković se možda povukao iz reprezentacije, ali i te kako daje vetar u leđa Saletovim Orlovima! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

veliki čovek i sportista

Pefi Marković se možda povukao iz reprezentacije, ali i te kako daje vetar u leđa Saletovim Orlovima! (FOTO)

Veruje u uspeh nacionalnog tima

Objavljeno: 19:49h

Navijače ne možete da prevarite. Stefan Marković je dobio verovatno najveće ovacije na turniru Trofej Beograda, iako je sedeo u prvom redu tribina sa sinom Vasilijem.

Odnos prema reprezentaciji, dresu, požrtvovanost, pristup i karakter jesu osobine momka koji neće igrati za Srbiju na Evropskom prvenstvu, ali koji će svakim svojim delom biti uz “orlove”.

To zna i Saša Đorđević, koji ne propušta priliku da pomene Stefana, kao što je to bio slučaj posle meča sa Grcima: “On je najspremniji košarkaš kojeg imamo, a eno ga na tribinama.”

- Podrška mi znači puno, naravno. Uvek sam pošteno odrađivao svoje zadatke, davao sve od sebe, borio se... Zato mi je drago kada drugi cene trud koji sam uložio - rekao je za “Blic” Marković.

Stefan je gledao sve mečeve na Trofeju Beograda koji su “orlovi” osvojili.

- Imamo kvalitetne igrače, a to je najvažnije za uspeh. Svi se pitaju kako. Vidi se da su dosta napredovali i da imaju značajne uloge u NBA i Evroligi. Oseća se samopouzdanje koje ne može da se kupi ili zameni. To je najvažnije. Dobro smo igrali bez Tea i Raduljice, a znam da će sa njima biti još bolje.

Marković je odlučio da predahne od nacionalnog tima kako bi se posvetio nastavku karijere u Himkiju.

foto: Saša Pavlić Koky

- Završavam sa odmorom i počinjem da se pripremam za novu sezonu. Moram da priznam da mi je sve čudno. Navikao sam se da celo leto budem uz reprezentaciju, da radim, treniram... Sada je sve drugačije, međutim, privikavam se i na taj novi ritam. Mogu više vremena da provedem sa porodicom. I do sada sam se trudio da što više budem sa najmilijima. Prija mi promena.

Priznao je da je i njegovom telu potreban odmor.

- Više nisam mogao da izdržim ni fizički ni psihički. Bio sam 12 meseci u ritmu treninzi - utakmice. Stigao sam do granice i morao sam da presečem. Ovi momci znaju koliko mi prija druženje s njima, ali morao sam da se odmorim. Prija mi organizmu - rekao je Marković.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.